Σάντουιτς ομελέτας με μανιτάρια για το γραφείο
Ιδανικό για δεκατιανό στο γραφείο.
Ιδανικό για δεκατιανό στο γραφείο.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
5λΧρόνος Μαγειρέματος:
5λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 2 μερίδες
- 2 αβγά
- 4 μέτρια μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί πολύσπορο
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα
- 1-2 φύλλα μαρούλι
- 2 φέτες ντομάτα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι, να αφρατέψουν. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
Όταν ροδίσει και σταθεροποιηθεί η ομελέτα στο κάτω μέρος, την αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, για 2 λεπτά περίπου.
Τη βγάζουμε σε πιάτο και την κόβουμε σε κομμάτια. Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με λίγο τυρί κρέμα. Απλώνουμε από πάνω το φύλλο μαρουλιού, την ομελέτα και την ντομάτα.
Κλείνουμε το σάντουιτς με την άλλη φέτα ψωμιού και το κόβουμε στη μέση
σε δύο μερίδες.
Μικρά Μυστικά
Μπορούμε εύκολα να το ετοιμάσουμε από το βράδυ και να το απολαύσουμε την επόμενη μέρα στο γραφείο. Η ομελέτα διατηρείται έως και τρεις ημέρες σε αεροστεγές δοχείο στο
ψυγείο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να την αξιοποιήσουμε για τη δημιουργία και άλλων σνακ. Ταιριάζει τέλεια ακόμα και σε σαλάτες.