Detox σαλάτα με κοτσάνι μπρόκολου, καστανό ρύζι και ξηρούς καρπούς
Μια σαλάτα ιδανική για να τη δοκιμάσετε μετά τις γιορτές.
Μια σαλάτα ιδανική για να τη δοκιμάσετε μετά τις γιορτές.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
0λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4-6 άτομα
- 150 γρ. καστανό ρύζι
- 1 κοτσάνι από ένα μέτριο προς
μεγάλο μπρόκολο τριμμένο - 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 250 γρ. σελινόριζα τριμμένη
- 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- 4-5 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
- 80 γρ. αμύγδαλα άσπρα
καβουρντισμένα και χοντροκομμένα - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το ντρέσινγκ
- 50 ml μηλόξιδο
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε
λίγο να κρυώσει.Ανακατεύομε σε ένα μπολ την τριμμένη σελινόριζα, το καρότο, το μπρόκολο, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να έρθει το ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε στα τριμμένα λαχανικά το ρόδι, τα σύκα, τα αμύγδαλα, το κρεμμυδάκι, το λιναρόσπορο, τον άνηθο και το ρύζι.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και σερβίρουμε.
Μικρά Μυστικά
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του λιναρόσπορου είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε καλά Ω-3 λιπαρά οξέα, με αποδεδειγμένα αντιφλεγμονώδη δράση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πλούσιος σε μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και φυτικές ίνες, προστατεύει μοναδικά τον οργανισμό μας.