Αβγά με τραγανή φέτα και αβοκάντο
Εύκολο και νόστιμο πρωινό.
Εύκολο και νόστιμο πρωινό.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
10λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 6 μερίδες
- 300 γρ. σκληρή φέτα θρυμματισμένη
- 6 αβγά
- 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 6 φέτες ψωμί
- 3 αβοκάντο
- 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Χυμό από μοσχολέμονο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε 50 γρ. φέτα αφήνοντας κενό στο κέντρο. Μόλις αρχίσει να λιώνει το τυρί, ρίχνουμε στο κενό 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ένα αβγό.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ψηθεί το αβγό. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα αβγά.
Κόβουμε σε ένα μπολ τα αβοκάντο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι και χυμό μοσχολέμονου και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού μια στρώση αβοκάντο και ακουμπάμε το αβγό με την τραγανή φέτα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σχοινόπρασο.