Ρολά κανέλας με παπαρουνόσπορο και πορτοκάλι
Μια λαχταριστή ιδέα για brunch στο σπίτι.
Μια λαχταριστή ιδέα για brunch στο σπίτι.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
75λΧρόνος Μαγειρέματος:
25λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 6 μερίδες
Για τη ζύμη
- 380 γρ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
- 5 γρ. μαγιά στιγμής
- 120 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. γάλα
- 60 γρ. νερό χλιαρό
- 1 αβγό • 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Για τη γέμιση
- 140 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 3/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο πορτοκαλιού
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 50 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- 3 κ.σ. γάλα ζεστό
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη ζύμη: Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά και 2 κ.σ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και, μόλις πάρει μια βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Ανακατεύουμε σε μια μεγάλη μπασίνα το υπόλοιπο αλεύρι, τον παπαρουνόσπορο και το αλάτι. Προσθέτουμε το αβγό και τα μείγματα του γάλακτος και της ενεργοποιημένης μαγιάς και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά.
Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, τον οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και την ανοίγουμε, με τα χέρια ή τον πλάστη, σε ορθογώνιο φύλλο, περίπου 40 εκ. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο. Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε 9 ισόπαχα ρολά.
Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Αφήνουμε το ταψί σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ψήνουμε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 25 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά με κουτάλι, να ομογενοποιηθούν. Μόλις ξεφουρνίσουμε τα ζεστά ρολά κανέλας, τα περιχύνουμε με το γλάσο. Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.