Αβγόφετες φούρνου με βασιλόπιτα τσουρέκι

Μια λαχταριστή συνταγή με σαμιώτικο κρασί και σιρόπι μελιού.

Εύα Μονοχάρη
Αβγόφετες φούρνου με βασιλόπιτα τσουρέκι

Μια λαχταριστή συνταγή με σαμιώτικο κρασί και σιρόπι μελιού.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

25λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

20λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 6 μερίδες

Για τις αβγόφετες

  • 6 χοντρές φέτες μπαγιάτικη
    βασιλόπιτα τσουρέκι
  • 100 γρ. γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. γάλα
  • 6 αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

 

Για το σιρόπι μέλι

  • 250 γρ. μέλι
  • 150 γρ. νερό
  • 100 γρ. φρεσκοστυμμένο
    χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 λοβό βανίλιας (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά, να πέσει η θερμοκρασία του.

  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το μείγμα του κρασιού, το γάλα, τα αβγά και το αλάτι.

     

  3. Απλώνουμε τις φέτες τσουρεκιού σε ένα στενό σκεύος και τις περιχύνουμε με το μείγμα. Τις
    αφήνουμε να μουσκέψουν καλά – αν δεν σκεπάζονται πλήρως από το υγρό, τις γυρίζουμε να μουλιάσουν και από την άλλη.

  4. Μεταφέρουμε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 18-20 λεπτά.

  5. Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Σερβίρουμε αμέσως τις ζεστές αβγοφέτες και τις περιχύνουμε με το σιρόπι μελιού.

Απόρρητο