Στήθος πάπιας Μονμορανσί
Ένα ιδιαίτερο εντυπωσιακό πιάτο.
Ένα ιδιαίτερο εντυπωσιακό πιάτο.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
60λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 2 στήθη πάπιας
- Αλάτι, πιπέρι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κόκκινο ξίδι
- 400 γρ. ζωμό πάπιας
- 50 γρ. λικέρ από κεράσι
- 5 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. κεράσια griotte (σε βαζάκι ή καταψυγμένα)
- 6 πατάτες
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Χαράζουμε ελαφρώς τα στήθη της πάπιας από την πλευρά του λίπους. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε τα φιλέτα της πάπιας με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά.
Μεταφέρουμε το κρέας στη σχάρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C, για περίπου 17 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί πάνω στη σχάρα για 10 λεπτά.
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το ξίδι μέχρι να γίνει καραμέλα. Σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 4 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλκοόλ και δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε στο τέλος τα κεράσια και τα αφήνουμε να ψηθούν στη σάλτσα για 12 λεπτά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε στο μαντολίνο στην ειδική σχάρα να γίνουν κυματιστές. Τις στεγνώνουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε άφθονο ηλιέλαιο στους 150°C. Σερβίρουμε το κρέας με τις τηγανητές πατάτες περιχύνοντας με τη σάλτσα Μονμορανσί.