Ρολό κιμά με αβγό από το Εστιατόριο Φιλίππου
Ένα εστιατόριο με μακρά παράδοση στην αστική κουζίνα, μας δίνει τη μοναδική συνταγή του.
Ένα εστιατόριο με μακρά παράδοση στην αστική κουζίνα, μας δίνει τη μοναδική συνταγή του.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
30λΧρόνος Μαγειρέματος:
60λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 6-8 μερίδες
- 1½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 6 αβγά
- Λίγο δυόσμο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο χυμό λεμονιού
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά σε μια μπασίνα τον κιμά με τα 2 αβγά, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και τη φρυγανιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα υπόλοιπα αβγά μέχρι να γίνουν σφιχτά και τα καθαρίζουμε.
Στρώνουμε τον κιμά σε ένα ταψί και αραδιάζουμε κατά μήκος στο κέντρο του τα βρασμένα αβγά. Τα σκεπάζουμε με κιμά δημιουργώντας ένα ρολό.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο ταψάκι χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 50-60 λεπτά. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και το σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή πατάτες φούρνου.