Γιορτινό μοσχάρι νουά
Μια κλασική Αθηναϊκή συνταγή από το Εστιατόριο Φιλίππου στο Κολωνάκι που κρατά την παράδοση.
Μια κλασική Αθηναϊκή συνταγή από το Εστιατόριο Φιλίππου στο Κολωνάκι που κρατά την παράδοση.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
105λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 6 μερίδες
- 1½ κιλό νουά
- 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 150 ml χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 λίτρα νερό
- 300 ml λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το νουά, να πάρει χρώμα.
Μόλις ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, τη μεταφέρουμε στο φούρνο, στους 180°C, και σιγοψήνουμε το φαγητό για 1½ ώρα.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Συνοδεύουμε το νουά με ρύζι, πατάτες φούρνου ή πουρέ περιχύνοντας με τη σάλτσα.