Συνεχίζεται η έρευνα για τον αστυνομικό της Βουλής και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει η επαγγελματική του διαδρομή, και ιδιαίτερα η θέση που είχε τα τελευταία χρόνια ως αστυνομικός στη Βουλή.

«Ήταν στην ‘πούδρα’»

Πρώην συνάδελφός του, μιλώντας στις «Εξελίξεις Τώρα» αναφέρεται στη θέση που κατείχε στο κοινοβούλιο και τη συμπεριφορά του απέναντι σε συναδέλφους του.

«Το πιο ‘μαύρο’ και δύσκολο πόστο στην φρουρά της Βουλής είναι η είσοδος στα αριστερά. Εκεί πηγαίνουν οι νέοι, εκεί πρέπει να είσαι όλη μέρα όρθιος. Αυτός, επειδή ξεκάθαρα είχε μέσον, όταν παρουσιάστηκε στην φρουρά της Βουλής δεν πήγε εκεί αλλά τον έβαλαν στην πιο ήσυχη και αβανταδόρικη σκοπιά, που δεν είναι άλλη από την πίσω σκοπιά της Βουλής του εθνικού κήπου, ήταν δηλαδή στην ‘πούδρα’, όλη την ημέρα ήταν μέσα στα δέντρα και την περνούσε ‘ζάχαρη’.

«Μετά από λίγο διάστημα το μέσον του, τον πήρε από την φρουρά της Βουλής και τον πήγε σε ακόμα πιο ελίτ θέση, στην ασφάλεια της Βουλής. Εκεί πρέπει να φοράς γραβάτα και κοστούμι και να κάνεις βόλτες μέσα στο κοινοβούλιο. Σε αυτήν τη θέση όμως είναι απαραίτητο να είσαι ένοπλος. Είναι πρώτη φορά στα χρονικά που υπηρετώ σε αυτήν τη θέση δεν είχε όπλο γιατί του το είχαν αφαιρέσει. Αν τα σκεφτείτε όλα αυτά, καταλαβαίνετε ότι όχι μόνο είχε ‘δόντι’ και άκρες, αλλά και ότι δεν τον άγγιζαν και δεν του πήγαινε κανείς κόντρα. Γι’ αυτό και είχε αυτήν τη συμπεριφορά, το αρχηγικό στυλ και το ύφος ‘όταν μιλάω να με ακούτε’».

 Τα βίαια περιστατικά στα οποία είχε εμπλακεί ο 45χρονος στο παρελθόν

21/11/2002: Φραστικό επεισόδιο με οδηγό ταξί. Τον χαστούκισε και πήρε πρόστιμο 150 ευρώ. Χωρίς ποινικό.

07/06/2003: Συμμετοχή σε βίαια επεισόδια και ξυλοδαρμό πολιτών. Παραπομπή με το ερώτημα απόλυσης. Αργία 4 μηνών και διαθεσιμότητα για έναν χρόνο.

27/03/2003: Φραστικό επεισόδιο με συνάδελφό του αστυνομικό. Μπήκε στο αρχείο.

Άγνωστος χρόνος: Φραστικό επεισόδιο και ξυλοδαρμός πολίτη. Πρόστιμο, στέρηση μισθού για έναν μήνα.

Άγνωστος χρόνος: Φραστική επίθεση εις βάρος αξιωματικού που του έκανε παρατήρηση επειδή ο 45χρονος δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Πρόστιμο 200 ευρώ.

10/08/2008: Φραστική επίθεση και τραυματισμός συναδέλφου του. Μπήκε στο αρχείο.

23/02/2024: Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία τα τελευταία 14 χρόνια. Άρχισε διοικητική έρευνα. Ανακλήθηκε η καταγγελία.

21/04/2024: Πρόκληση φθοράς στο σπίτι της συζύγου του.

18/11/2024: Καταδίκη για ενδοοικογενειακή βία. Ποινή 12 μήνες.

«Εγώ προσωπικά δεν θα ενέκρινα»

Μιλώντας για την τοποθέτησή του στη Βουλή, η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., σημειώνει:

«Ή θα πρέπει να κάνει αίτηση ο ίδιος ή θα πρέπει κάποιος να του κάνει πρόταση. Αν είχε κάνει αίτηση ο ίδιος και είχε αυτόν τον πειθαρχικό φάκελο, εγώ προσωπικά δεν θα ενέκρινα. Αν όμως τον ζήτησε κάποιος, σίγουρα η διεύθυνση προσωπικού ενημέρωσε αυτόν τον κάποιον και μπορεί αυτός ο κάποιος παρόλα αυτά, επειδή είχαν περάσει και κάποια χρόνια από την τελευταία παράβαση, να τον ήθελε».

«Το τραγικό για μένα και το άξιο απορίας είναι ότι από τον Φεβρουάριο του 2024 που αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι μέχρι σήμερα με αυτά που έχουμε δει και έχουμε όλοι σοκαριστεί… γιατί αν σοκαριστήκατε μία φορά εσείς, εγώ που ήμουν ένστολη, για μένα είναι ντροπή για την Αστυνομία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από τον Φεβρουάριο δεν τον αποδέσμευσαν από τη Βουλή. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που έκανε. Θα έπρεπε αυτεπαγγέλτως οι διαδικασίες να κινηθούν. Δεν έπρεπε να μείνει εκεί», συμπληρώνει.

«Βλέπουμε ότι και σε περιπτώσεις που συμβαίνουν και φταίνε οι αστυνομικοί, οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα», λέει η ίδια.

Δύο ξεκαθαρίσματα λογαριασμών της μαφίας σε μία εβδομάδα

Αναφερόμενη στο οργανωμένο έγκλημα στη χώρα, η κ. Τσιριγώτη είπε:

«Τα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε διαπιστώσει ότι έχουν απλωθεί παντού. Πρέπει να έχουμε 25 συμβόλαια θανάτου, εκτελέσεις δηλαδή. Είναι ένα πολύπλοκο και πολυσύνθετο θέμα, που απαιτεί πρωτίστως πολιτική βούληση, γιατί το οργανωμένο έγκλημα έχει ξεφύγει. Βλέπουμε ότι δρα ανενόχλητο», τόνισε η αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όσον αφορά το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε η κα Τσιριγώτη:

«Δεν υπάρχει αστυνόμευση, δημιουργούνται υπηρεσίες για επικοινωνιακούς λόγους και μετά κάποιες άλλες υπηρεσίες το ανθρώπινο δυναμικό τους μειώνεται. Το να προσλαμβάνουμε συνέχεια αστυνομικούς δεν λύνουμε το πρόβλημα, θέλει άλλο σχεδιασμό και αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ».