Με έναν ξεκαρδιστικό διάλογο μάς καλημερίζει ο Αρκάς, σήμερα, 11 Δεκεμβρίου 2024.

Ο διάσημος σκιτσογράφος Αρκάς, στο σημερινό του σκίτσο φιλοξενεί τον Νώε και την κιβωτό του σε έναν διάλογο που διεμήφθη μεταξύ εκείνου και του Θεού.

Ετσι σκιτσάρει τον Νώε επιβιβασμένο στην κιβωτό του να ρωτά το Θεό γιατί πρέπει να πραγματοποιήσει τον κατακλυσμό. Και πως δεν καταλαβαίνει ούτε την πρόθεσή του, ούτε την ανάγκη της ύπαρξης του κιβωτού.

Και ο Θεός του εξηγεί με όρους υψηλής τεχνολογίας:

Νώε: Γιατί να γίνει ο κατακλυσμός;

Θεός: Γιατί το σύστημα κρασάρει και αποφάσινα να κάνω Format.

Νώε: Δεν καταλαβαίνω… και η κιβωτός;

Θεός: είναι το backup

Απολαύστε το σκίτσο:

Κιβωτός του Νώε

Η ονομασία Κιβωτός του Νώε αναφέρεται στο μεγάλο πλοίο το οποίο ο Θεός ανέθεσε στο Νώε να κατασκευάσει λόγω του μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη.

Ιστορικό

Η εξιστόρηση αναφέρει πως ο Θεός ικανοποιήθηκε από το πόσο δίκαιος ήταν ο Νώε και αποφάσισε να επιλέξει αυτόν ως σωτήρα του ανθρωπίνου είδους αλλά και των άλλων ειδών ζωής από το μεγάλο κατακλυσμό. Μήνυσε στο Νώε να κατασκευάσει μια κιβωτό με τετράγωνα ξύλα και να την ασφαλτώσει από μέσα και από έξω.[2] Συγκεκριμένα η Βίβλος αναφέρει τριακοσίων πήχεων το μήκος της κιβωτού και πεντήκοντα πήχεων το πλάτος και τριάκοντα πήχεων το ύψος αυτης· Επισυνάγων ποιήσεις την κιβωτων και εις πηχυν συντελέσεις αυτήν άνωθεν· την δε θύραν της κιβωτού ποιήσεις εκ πλαγίων· κατάγαια διώροφα και τριώροφα ποιήσεις αυτήν (Γένεσις ΣΤ’ 15-16).

Μέσα σε αυτή τη κιβωτό ο Νώε έβαλε την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τους τρεις γιους του (Σημ, Χαμ και Ιάφεθ) με τις γυναίκες τους καθώς και ζευγάρια από όλα τα ζώα της υφηλίου (Γένεσις ΣΤ’-Ζ’)[3]. Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, η κιβωτός προσάραξε στην κορυφή του όρους Αραράτ.

Πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ