Λαχταριστά σπαγγέτι με καλαμάρι

Μια ιδιαίτερη συνταγή με θαλασσινά και ζυμαρικά.

Ντίνος Φωτεινάκης
Λαχταριστά σπαγγέτι με καλαμάρι

Μια ιδιαίτερη συνταγή με θαλασσινά και ζυμαρικά.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

20λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

20λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 1 μερίδα

  • 110 γρ. σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς
  • 30 γρ. κολοκύθι
  • 30 γρ. τσορίθο
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. κρεμμύδι εσαλότ
  • 60 γρ. καλαμάρι
  • 70 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 60 ml ζωμό ψαριού
  • 2 γρ. μπούκοβο
  • Λίγο βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 5 γρ. σχοινόπρασο
  • Ξύσμα λάιμ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το καλαμάρι, αφαιρούμε το δέρμα και κρατάμε μόνο το σώμα του. Κόβουμε το καλαμάρι, το κολοκύθι και το τσορίθο σε λεπτές λωρίδες (εμινσέ) και την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε πολύ μικρούς κύβους (μπρινουάζ).

     

     

     

     

     

  2. Bράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το τσίλι και το κρεμμύδι, να μαραθούν.

  3. Προσθέτουμε πρώτα το κολοκύθι, σοτάρουμε για λίγο, στη συνέχεια το τσορίθο και τέλος το καλαμάρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο.

  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό ψαριού και τα βρασμένα ζυμαρικά να κάνουν μια σύβραση και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά αρμονικά. Ανακατεύουμε με τσιμπίδα για να αποφύγουμε το σπάσιμο των σπαγγέτι.

  5. Τέλος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει όμορφα η σάλτσα. Εναλλακτικά, αν θέλουμε να αποφύγουμε το βούτυρο, το αντικαθιστούμε με ελαιόλαδο.

  6. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι σε πιάτο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο ξύσμα λάιμ.

Απόρρητο