Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του Παναγιωτάκη, του βρέφους που πέθανε τον Αύγουστο του 2024 στην Αμαλιάδα παρουσία της Ειρήνης Μουρτζούκου.

Οι τιμές στις εξετάσεις του μικρού Παναγιώτη, το μεσημέρι που μεταφέρθηκε νεκρός σε νοσοκομείο έρχονται καταρρίψουν ισχυρισμούς, περιγραφές και δηλώσεις προσώπων που θεωρούνται κλειδιά στα δραματικά γεγονότα, για την αληθινή ώρα θανάτου του βρέφους, με το Ανθρωποκτονιών να βρίσκεται σε συναγερμό.

Οι εξετάσεις του Παναγιωτάκη

Όπως αποκάλυψε το Live News οι τιμές του καλίου αλλά και του ζαχάρου στον οργανισμό του αδικοχαμένου Παναγιωτάκη, ήταν πολύ πάνω από τα ανώτατα φυσιολογικά όρια και αυτό οδηγεί τους επιστήμονες σε συμπεράσματα.

Ο μικρός Παναγιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νεκρός, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι γιατροί, λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι της 5ης του περασμένου Αυγούστου.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σύμφωνα με τους γιατρούς, φαίνεται να καταρρίπτουν τον ισχυρισμό της μητέρας του βρέφους, που ανέφερε πως είχε ταΐσει το παιδί στις 10:30 το πρωί.

Οι γιατροί θεωρούν πως αν η μητέρα είχε ταΐσει, όπως ανέφερε, τον μικρό Παναγιώτη στις 10:30, ο οργανισμός του μωρού, θα είχε μεταβολίσει το γάλα, το αργότερο μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι. Κι άρα δεν θα υπήρχαν αυτές οι τιμές στις εξετάσεις του, που έγιναν μια ώρα μετά. Είτε το παιδί ήπιε γάλα εκείνη την ημέρα, αργότερα από αυτή που ανέφερε η μητέρα του, είτε ήταν ήδη νεκρό στο σπίτι, πολύ πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τόσο η Ειρήνη Μουρτζούκου, όσο και η μητέρα του μικρού Παναγιώτη έχουν πει από την πρώτη στιγμή, πως το παιδί ήταν ζωντανό, όταν έφτασε στα χέρια των γιατρών. Κάτι που οι επιστήμονες διαψεύδουν.

Οι γιατροί απαντούν πως θέλησαν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν το μωρό στη ζωή.

Από τη στιγμή που τα αποτελέσματα των εξετάσεων του μικρού Παναγιωτάκη, δεν κουμπώνουν με τις μαρτυρίες για την ώρα θανάτου του, η υπόθεση δείχνει να παίρνει νέα τροπή. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το άτυχο βρέφος πέθανε νωρίτερα μέσα στο σπίτι, και αν συνέβη κάτι τέτοιο, γιατί κανείς δεν το ανέφερε μέχρι σήμερα;

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την μητέρα του θύματος, αναφέρει πως η πελάτισσά του, έχει απαντήσει αναλυτικά για τις ώρες των γεγονότων σε σχετικές ερωτήσεις που της έκαναν στο Ανθρωποκτονιών.

Στο μικροσκόπιο μαρτυρίες και περιγραφές

Μία ώρα πριν ο Παναγιωτάκης μεταφερθεί νεκρός στο νοσοκομείο, η Πόπη φαίνεται πως συνομιλούσε στο τηλέφωνο με ξαδέρφη της.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου πάντως έχει τοποθετήσει την κρίση του Παναγιωτάκη στις 12 το μεσημέρι, ώρα που η μητέρα του μωρού μιλούσε στο τηλέφωνο.

Σε κάθε περίπτωση, η μητέρα του Παναγιωτάκη υποστηρίζει πως ο γιος της ξύπνησε κανονικά και στις 10:30 το πρωί και ήπιε γάλα.

Σε αυτό που όλοι φαίνεται να συμφωνούν, είναι πως εκείνο το πρωί το παιδί είχε ξυπνήσει δίχως πρόβλημα και έδειχνε ευδιάθετο.

Το 15 μηνών βρέφος την τελευταία -όπως αποδείχθηκε- νύχτα της ζωής του το είχε κοιμίσει η Ειρήνη.

Λίγες ώρες μετά, το νήμα στη ζωή του Παναγιωτάκη κόπηκε, με μια σειρά από μαρτυρίες και περιγραφές να είναι αντικρουόμενες.

Οι Αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών αξιολογούν όλα τα στοιχεία και καθημερινά συμπληρώνουν κομμάτια στο παζλ της δραματικής υπόθεσης, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, η μητέρα του Παναγιωτάκη επιμένει στην κατάθεσή της ότι η ώρα που τάισε το παιδί της ήταν στις 10:30, κι όπως ανέφερε περίπου στις 12:05 πήγε στο μπάνιο για να μιλήσει στο τηλέφωνο με ένα πρόσωπο για ένα τσακωμό που είχε με την Ειρήνη.

Κατόπιν η Πόπη βγαίνει από το μπάνιο και βλέπει ότι η Ειρήνη έχει πάρει το μωρό από την κούνια και το έχει βάλει στο καρότσι.

Βρέθηκε εντερική νέκρωση στο έντερο του μωρού

Σύμφωνα με μία πληροφορία που μεταδόθηκε, φαίνεται να εντοπίστηκε νέκρωση σε μέρος του εντέρου του παιδιού.

Σε επικοινωνία που είχε η εκπομπή με ειδικούς εξήγησαν ότι αυτή η πάθηση πρόκειται για μία επώδυνη κατάσταση για τον ασθενή και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.

Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και δήλωσε σχετικά με το συγκεκριμένο εύρημα: «Δεν είναι δυνατόν ιατροδικαστής να δει ισχαιμία εντέρου και να συντάξει πιστοποιητικό θανάτου ”απροσδιόριστη αιτία θανάτου”».