Σε ακόμη μία δημοσκόπηση, της Pulse αυτή τη φορά, το ΠαΣοΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με διαφορά όμως 12.5% από την πρώτη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου το ΠαΣοΚ λαμβάνει 17% ακολουθεί τρίτο το ΚΚΕ με 9%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 8%. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει στη συγκεκριμένη μέτρηση πως το νέο κόμμα του Στεφάνου Κασσελάκη το «Κίνημα Δημοκρατίας» μετριέται στο 5% όπως και η Φωνή Λογικής που συγκεντρώνει επίσης 5%.

Κλείνει η ψαλίδα με την Πειραιώς

Στη Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ικανοποιημένοι αφενός από το γεγονός πως πλέον μόνος αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία. Αφετέρου, από την προσπάθεια που έχει γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε το ΠαΣοΚ να περάσει στη δεύτερη θέση και να έχει κλείσει την ψαλίδα με την Πειραιώς.

Σε αυτή την προσπάθεια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο Νίκος Ανδρουλάκης σε χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, αλλά και στο ότι προτεραιότητα του είναι να μπει το ΠαΣοΚ σε τροχιά νίκης. «Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν συνηθίσει αλλιώς και είχαν καλομάθει. Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα γιατί απέναντι τους έχουν ένα κόμμα με τεκμηριωμένο και συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο και με αυτό θα συγκρίνονται και όχι με το δόγμα “κλείστε τα μάτια σε όσα έχουμε κάνει, γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ”. Δεν υπάρχει πια κανένας φόβος. Με το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει μια ασφαλής, σοβαρή κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν ξεχνούν υποκλοπές και Τέμπη

Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό σημείωσε ότι προσέρχεται με τη βούληση να συζητήσουν τα μείζονα θέματα της χώρας όπως είναι η πορεία της οικονομίας, η ακρίβεια, το δημογραφικό, η στεγαστική κρίση και το κράτος δικαίου. Στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στις υποθέσεις των υποκλοπών και των Τεμπών, ενώ ξεκαθάρισε πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης. «Για μένα είναι αδιανόητο για μια ευρωπαϊκή χώρα, η Εισαγγελία να έχει εδώ και ενάμιση χρόνο το όνομα του ανθρώπου που πλήρωσε τα μολυσμένα sms σε μένα, στον κ. Σαμαρά και το μισό υπουργικό συμβούλιο και η δικαιοσύνη να μην τον έχει καλέσει. Έχουμε την τραγωδία των Τεμπών όπου 57 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους , ένα έγκλημα επί της ουσίας, και τη μια να μαθαίνουμε ότι κάποιοι χάλκευσαν τα ηχητικά του σταθμάρχη, την άλλη ότι χάθηκε υλικό από τις κάμερες. Είναι αυτά πράγματα; Είναι κορυφαία ζητήματα και δείχνουν γιατί ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς» τόνισε μεταξύ άλλων.

Πρώτα διάλογος μετά Βουλή

Στη Χαριλάου Τρικούπη αισθάνονται ικανοποιημένοι και για το πλέγμα δράσεων που πραγματοποιούν αυτή την περίοδο και τη συνεργασία κόμματος και Κοινοβουλευτικής ομάδας. Χθες στην αίθουσα που παρουσιάστηκε η ιδρυτική διακήρυξη του ΠαΣοΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης έκατσε στο ίδιο τραπέζι με του κοινωνικούς εταίρους κι άνοιξε τον διάλογο για τα εργασιακά. Με τον τρόπο αυτό θα επικαιροποιήσει την πρόταση του και θα είναι έτοιμο στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη τόνισε στο ΒΗΜΑ πως «αυτός ο ελεύθερος διάλογος δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να πορευόμαστε από δω και μπρος. Με συνεννόηση, με επιχειρήματα, για το κοινό καλό των Ελλήνων. Άλλωστε, αυτό στο οποίο και οι κοινωνικοί εταίροι σήμερα συμφώνησαν, είναι η σημασία που έχει αυτός ο διάλογος και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ευημερία και των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως έχει επιλέξει τον διάλογο με τους αρμόδιους πριν από κάθε μεγάλο θέμα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως πριν έρθει στη βουλή το θέμα της στεγαστικής κρίσης, κάτι που θα συζητηθεί και στη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ινστιτούτο για τη σοσιαλδημοκρατία που υπεύθυνος είναι ο Νίκος Χριστοδουλάκης, πραγματοποιεί σχετική εκδήλωση μαζί με την ETERON.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 θα παρουσιαστεί «Κείμενο Πολιτικής» που σχεδιάστηκε από το Foundation for European Progressive Studies (FEPS), το Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) και το InSocial.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα επικεντρώνεται στη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα, ενσωματώνοντας συγκριτικά στοιχεία από τον ευρωπαϊκό Νότο, ενώ καταθέτει προτάσεις πολιτικής για μια πιο δίκαιη και κοινωνική στεγαστική πολιτική. Αυτές οι προτάσεις, όπως και εκείνες που διαμορφώθηκαν από τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά, βοηθούν το ΠαΣοΚ να συνδιαμορφώνει τις προτάσεις του και αργότερα αυτές να αποτελούν μέρος του προγράμματος του.