Το νέο τεύχος του περιοδικού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» μαζί με το «WINE GURU» κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου με το ΒΗΜΑ.
Πλούσιο και απολαυστικό το διπλό τεύχος σηματοδοτεί την λαμπερή ατμόσφαιρα των φετινών εορτών.
Φαντασία, δημιουργία και ονειρικές γεύσεις είναι οι προτάσεις για τα πιο γιορτινά τραπέζια που θα στρώσουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πενήντα εκλεκτές συνταγές για γιορτές γεμάτες γεύση και αρώματα, με έμπνευση από την αθηναϊκή αστική κουζίνα.
Μοσχαράκι νουά, λαχανοντολμάδες με σταφίδες, χοιρινό με κυδώνια, αρνάκι μαγειρεμένο με τσίπουρο, λαχταριστή κρεατόπιτα, κις λορέν είναι λίγες μόνο από αυτές.
Η Μιμή Ντενίση μάς ανοίγει το σπίτι της, στρώνει αποκλειστικά για εμάς το πιο κομψό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μας προσφέρει την φανταστική της τάρτα «tarte Tatin».
Ακόμα, αγαπημένοι μας celebrities και chef μάς αφηγούνται τις γιορτινές τους γευστικές αναμνήσεις.
Ετοιμάζουμε το brunch της Πρωτοχρονιάς με αλμυρές και γλυκές επιλογές, φτιάχνουμε γλυκά πειρασμούς που λιώνουν στο στόμα αλλά και παραδοσιακά κεράσματα που δεν λείπουν από κανένα σπίτι και δημιουργούμε τα πιο εντυπωσιακά Christmas Cakes και τα gingerbread σπιτάκια που κλέβουν την παράσταση!
Μαζί, το Wine Guru με αφιέρωμα στα ερυθρά κρασιά που θα συνοδέψουν το γιορτινό μας δείπνο, ο υπέροχος κόσμος του κονιάκ και τα νέα ελληνικά αποστάγματα.
Ταξιδεύουμε στην οινική Ιταλία και στα πιο ψαγμένα οινοποιεία σε υψόμετρο και μαθαίνουμε τα blends των καλύτερων cocktail από τους master του είδους.
Δοκιμάζουμε και προτείνουμε τα 20 καλύτερα μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες και σοκολατένιους κορμούς, κλείνουμε τραπέζι στα 15 πιο κομψά εστιατόρια της Αθήνας και βρισκόμαστε σε 15 πιο hype bars για να σηκώνουμε ψηλά τα ποτήρια μας, με την ευχή η επόμενη χρονιά να είναι γεμάτη με όμορφες στιγμές.
Ελληνική Κουζίνα & Wine Guru
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2024 με το ΒΗΜΑ