Ζουμερό κέϊκ με ολόκληρα μανταρίνια
Αυτό το δροσερό κέικ µε το πλούσιο άρωµα εσπεριδοειδών είναι το ίδιο ακαταµάχητο και όταν γίνεται µε πορτοκάλι.
Αυτό το δροσερό κέικ µε το πλούσιο άρωµα εσπεριδοειδών είναι το ίδιο ακαταµάχητο και όταν γίνεται µε πορτοκάλι.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
50λΧρόνος Μαγειρέματος:
50λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 8 μερίδες
- 4 μανταρίνια (300 γρ. περίπου)
ακέρωτα - 4 αβγά
- 240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 170 γρ. αμυγδαλόψιχα
χοντροσπασμένη - 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. καρδάμωμο (προαιρετικά)
- 1 κάψουλα βανίλιας
- ¼ κ.γ. αλάτι
- Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα βάζουμε ολόκληρα, με τη φλούδα τους, σε μια κατσαρόλα. Τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια αφαιρούμε τα κουκούτσια και πολτοποιούμε τα φρούτα με τη φλούδα τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε το καρδάμωμο, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, τα πολτοποιημένα μανταρίνια και το αλάτι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί ή μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκ. και ψήνουμε για 50 λεπτά, στους 175°C. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και, μόλις κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Μικρά Μυστικά
Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη μπαχαρικά της αρεσκείας μας και να ραντίσουμε το κέικ με ανθόνερο πριν το αχνίσουμε.