Νόστιμος φιδές μενουδέλι

Μια ζεστή συνταγή για τα μεσημέρια του φθινοπώρου.

Μαρία Κώτσαρη
Νόστιμος φιδές μενουδέλι

Μια ζεστή συνταγή για τα μεσημέρια του φθινοπώρου.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

Χρόνος Μαγειρέματος:

20λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  • 4-5 ντομάτες τριμμένες
  • 8 φωλιές χονδρό φιδέ σπασμένο
  • 1 λίτρο νερό (ανάλογα από το πόσο
    πηχτή θέλουμε τη σούπα)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Ε.π. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα την ντομάτα με το νερό, τη ζάχαρη και αλάτι και βράζουμε το μείγμα για 10 λεπτά.

     

     

  2. Προσθέτουμε το σπασμένο φιδέ και βράζουμε για 10-12 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό.

     

  3. Σερβίρουμε τη σούπα κατευθείαν ή τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει.

  4. Γαρνίρουμε τα πιάτα με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απόρρητο