Πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί
Λαχταριστός συνδυασμός της πατάτας με το τυρί.
Λαχταριστός συνδυασμός της πατάτας με το τυρί.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
40λΧρόνος Μαγειρέματος:
60λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4-5 μερίδες
- 2 κιλά πατάτες
- 2 κρόκους αβγών + 1 ολόκληρο αβγό επιπλέον για το πανάρισμα
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.γ. (κοφτό) μαγειρική σόδα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Κίτρινο τυρί που λιώνει σε μπαστουνάκια 1 εκ.
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις στραγγίζουμε. Όσο είναι ακόμη καυτές, τις βάζουμε σε λεκάνη και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τους κρόκους αβγών, το γιαούρτι, τη σόδα, το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Αν στη συνέχεια μας φανεί ότι δεν έχει σφίξει αρκετά, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.
Πλάθουμε χοντρά κεφτεδάκια, σαν σουτζουκάκια, και μπήγουμε στο κέντρο τους από ένα μεγαλούτσικο ραβδάκι τυριού. Φορμάρουμε ξανά την κροκέτα, να καλυφθεί καλά το τυρί.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι μπόλικο σπορέλαιο, να φτάνει μέχρι τη μέση του σκεύους, και το μεταφέρουμε στη φωτιά να κάψει.
Περνάμε τις κροκέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε, σε δόσεις για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, γυρνώντας τες με δυο πιρούνια, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε καυτές.