Λευκή φασολάδα με παρθένο ελαιόλαδο

Μια ζεστή φασολάδα για τις φθινοπωρινές μέρες και όχι μόνο.

Μιχάλης Χαλκιάς
Λευκή φασολάδα με παρθένο ελαιόλαδο

Μια ζεστή φασολάδα για τις φθινοπωρινές μέρες και όχι μόνο.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

50λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 5 μερίδες

  • 400 γρ. άσπρα φασόλια
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 80 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε άφθονο νερό. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

     

     

     

     

  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και περίπου δύο λίτρα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.

  3. Όταν μαλακώσουν και χυλώσουν καλά τα φασόλια, ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύομε.

  4. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

  5. Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή με φρέσκο ζυμωτό ψωμί, αλλά είναι εξίσου απολαυστική και κρύα, από το ψυγείο, με κρίθινα παξιμάδια.