Λαχταριστά μπισκότα λεμονιού
Μια εύκολη συνταγή για φρέσκα μπισκότα.
Μια εύκολη συνταγή για φρέσκα μπισκότα.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
20λΧρόνος Μαγειρέματος:
20λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 25 τεμάχια
- 1 δόση ζύμη για πάστα φλώρα
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 5-6 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, όπως κάνουμε συνήθως τον κορμό. Κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
Αραδιάζουμε τις φέτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να αφήσουμε μεταξύ τους ένα κενό (περίπου 2 δάχτυλα) καθώς απλώνουν ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 22 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την άχνη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές γλάσο. Εάν μας φανεί αραιό, προσθέτουμε λίγη άχνη ακόμα.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω από κάθε μπισκότο λίγο γλάσο και γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα επιπλέον.
Μικρά Μυστικά
Δεν παραλείπουμε να τοποθετήσουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.