Παλαμίδα μουρέλα στο φούρνο με πατάτες και σάλτσα
Μια θρεπτική και νόστιμη συνταγή.
Μια θρεπτική και νόστιμη συνταγή.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
45λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 5 μερίδες
- 1 παλαμίδα γύρω στο 1½ κιλό
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο σε φέτες
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 πατάτες σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζ. μαϊντανό χοντροκομμένο
- ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρ
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψάρι σε σουρωτήρι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ρίχνουμε σε ένα ταψί 20 x 30 εκ. τις πατάτες, το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, την ντομάτα και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και 1 φλιτζ. νερό. Ανακατεύουμε τα υλικά στο ταψί και τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά, να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τα μουρέλα (φέτες) παλαμίδας μπήγοντάς τα στη σάλτσα. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σάλτσα πάνω στο ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε στα πιάτα τις μερίδες με πατάτες και λίγη σάλτσα.
Μικρά Μυστικά
Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να κόψει την παλαμίδα σε φέτες του 1 εκ.