Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και πουρέ σελινόριζας
Ξεχωριστό και δροσερό.
Ξεχωριστό και δροσερό.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
20λΧρόνος Μαγειρέματος:
35λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 2 μερίδες
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. κάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- 1 σελινόριζα
- 250 γρ. γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα μυρωδικά, το κάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στο μπολ το κοτόπουλο να μαριναριστεί.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο. Το μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το γάλα και τη μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν μαλακώσει, τη σουρώνουμε και τη μεταφέρουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και λίγη κρέμα και χτυπάμε καλά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε λίγη κρέμα ακόμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου με τον πουρέ σελινόριζας.