Από το πρωί της Παρασκευής η Βουλή ετοιμάζεται και έχει φορέσει τα καλά της για να υποδεχθεί τους 140 καλεσμένους από το διήμερο συνέδριο που συνδιοργάνωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.
Οι καλεσμένοι θα γευματίσουν στο εντευκτήριο της Βουλής το οποίο έχει τροποποιηθεί. Στην θέση των καναπέδων είναι τραπέζια ροτόντες τα οποία είναι στολισμένα με άνθη.
Τις τελευταίες λεπτομέρειες συντονίζει η της Food & Beverage manager της Βουλής, Γωγώ Νεστοριάδη μαζί με την ομάδα της.
Η σεφ Κωνσταντίνα Μητσοτάκη και το μενού
Την ίδια ώρα, η σεφ της Βουλής, Κωνσταντίνα Μητσοτάκη έχει επιμεληθεί το μενού για τους καλεσμένους.
Το μενού περιέχει για ορεκτικό κροκέτα μετσοβονε/aioli/chutney ντομάτας, σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια/παξιμαδι κυθηρων/μους φέτας/πίκλα κρεμμυδιού.
Κυρίως πιάτο έχει σιγομαγειρεμένο μοσχάρι με μαυροδάφνη/σύκο/πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.
Και τέλος οι καλεσμένοι θα γλυκαθούν με επιδόρπιο πορτοκαλόπιτα/κρέμα βανίλιας/πουρες πορτοκάλι.