Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο βασικό και πιο πολύτιμο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ του Νοεμβρίου μας ταξιδεύει μέσα από ιστορίες, γεύσεις και αρώματα στις περιοχές της χώρας μας που ξεχωρίζουν για την παραγωγή ελαιόλαδου.
Ξεχωριστό αφιέρωμα στη Μεσσηνία όπου επισκεπτόμαστε τα ελαιοτριβεία και στρώνουμε τραπέζια με φαγητά που μοσχοβολάνε ελαιόλαδο. Μιλάμε με ανθρώπους που αγαπάνε τη γη που τους χαρίζει τον πολύτιμο καρπό και μένουν πιστοί στην παράδοση της περιοχής που «ξέρει από καλό λάδι».
Δεύτερη σημαντική στάση το Άγιο Όρος. Εκεί μας υποδέχονται οι μοναχοί για να μας μυήσουν στο μάζεμα, στο τσάκισμα και την μαγεία του πρώτου λαδιού. Ένα μοναδικό οδοιπορικό στην ευλογημένη γη και στους ανθρώπους του Θεού που ξέρουν πώς να αξιοποιούν την ελιά και τα παράγωγά της στην λιτή και ταυτόχρονα μοναδική μοναστηριακή διατροφή.
Ακόμα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ένα πλήρες συνταγολόγιο με πιάτα που μοιράζονται μαζί μας αγαπημένοι σεφ και έχουν ως βάση το πολύτιμο καρπό. Αλμυρές αλλά και γλυκές συνταγές με βάση το ελαιόλαδο. Επίσης προτείνουμε πρωτότυπα oil bars και γνωρίζουμε ταλαντούχους αρτοποιούς που μας ετοιμάζουν ψωμί με λάδι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου με το ΒΗΜΑ