Λουκουμάδες με μέλι και καρύδια
Ένα γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Ένα γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
70λΧρόνος Μαγειρέματος:
20λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 6 μερίδες
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 500 ml νερό χλιαρό
- Μπόλικο αραβοσιτέλαιο
για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- Μέλι
- Κανέλα
- Καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να αποκτήσουμε έναν ομοιογενή χυλό.
Τον σκεπάζουμε με πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό σημείο για μία ώρα τουλάχιστον, μέχρι να φουσκώσει και να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνειά του.
Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα (υπολογίζουμε να είναι τρία δάχτυλα η στάθμη του). Παίρνουμε στη χούφτα μας μια ποσότητα χυλού και με τη βοήθεια ενός κουταλιού «κόβουμε» λουκουμάδες και τους πετάμε στο καυτό λάδι.
Βουτάμε τακτικά το κουτάλι σε ένα ποτήρι με κρύο νερό για να γλιστρούν πιο εύκολα οι λουκουμάδες. Ρίχνουμε στο λάδι όσα κομμάτια ζύμης χωρούν με άνεση, χωρίς να στριμώχνονται, γιατί θα φουσκώσουν και πρέπει να μπορούμε να τα γυρίζουμε με ευκολία ώστε τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά.
Όταν ροδοκοκκινίσει η πρώτη δόση λουκουμάδων και από τις δυο μεριές, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς περιχύνοντάς τους με μέλι και πασπαλίζοντας με τριμμένο καρύδι και κανέλα.