Ο Πολάκης προωθεί το πρόγραμμα της «Έντιμης Ελλάδας»

Οι τρεις ημέρες του Παύλου Πολάκη στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Την τριήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη ολοκλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Ο Πολάκης στην Κομοτηνή

Η αρχή έγινε από την Κομοτηνή με πρωινή συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, συγκέντρωση και ομιλία στο Γενικό Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο». Ο βουλευτής Χανίων θέλησε να θυμίσει σε όλους πόσο πολύ στηρίχτηκε επί υπουργίας του στο Υγείας το νοσοκομείο, όταν μεταξύ άλλων ανανεώθηκε ολόκληρος ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του.

Η επίσκεψη του Παύλου Πολάκη στην Κομοτηνή ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με εκπροσώπους του Συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών. Όπως μετέφεραν συνεργάτες του η γενική αίσθηση από την επίσκεψη στην Κομοτηνή ήταν ότι «το μήνυμά μας για μια Έντιμη Ελλάδα φτάνει παντού».

Σειρά κατόπιν είχε η Αλεξανδρούπολη, όπου ο Παύλος Πολάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Έβρου, ενώ λίγο αργότερα στον ίδιο χώρο πραγματοποίησε πολιτική ομιλία σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η επίσκεψη Πολάκη στην Ξάνθη

Τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το μεγάλο παζάρι της Ξάνθης, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και συνομίλησε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-από τον νομό σε κεντρικό καφέ της πόλης.

Το ίδιο επανέλαβε αργότερα το μεσημέρι σε κεντρικό καφέ της Καβάλας, όπου παρουσίασε τις θέσεις της υποψηφιότητάς του για μια «Έντιμη Ελλάδα». Και στις δύο αυτές συγκεντρώσεις επισημάνθηκε πως μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο σοβαρός και έντονος προβληματισμός από τους συμμετέχοντες για το παρόν και το μέλλον του κόμματος και εν γένει της Αριστεράς.

Ο Παύλος Πολάκης συναντήθηκε επίσης με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Δράμα και αμέσως μετά με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και τους εργαστηριακούς γιατρούς.

Επισκέφθηκε ακόμα την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας.

Τέλος, η επίσκεψη στη Δράμα ολοκληρώθηκε για τον Παύλο Πολάκη με την παρακολούθηση από κοινού με τον Βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο, του διεθνούς αγώνα Χάντμπολ μεταξύ της ομάδας «Δράμα’86» και της Νορβηγικής «ΑΡΕΝΤΑΛ» στο κατάμεστο «κλειστό» της πόλης, στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Συνάντηση με απολυμένους στα Λιπάσματα

Η τρίτη μέρα της περιοδείας του Π. Πολάκη στην ευρύτερη περιοχή ολοκληρώθηκε με μια συνάντηση με εκπροσώπους απολυμένων εργαζομένων στην Καβάλα, παρόντων και των προέδρων των σωματείων απολυμένων από τα Λιπάσματα Καβάλας (Βογιατζίδη Νίκο) και από τα Πετρέλαια Θάσου (Κελαϊδάκη Μανώλη).

Στη διάρκειας της ο Κρητικός πολιτικός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί «για τα δύο τεράστια εργασιακά και οικονομικά σκάνδαλα που συμβαίνουν στην Καβάλα σε δύο επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα», σύμφωνα με όσα μετέφεραν συνεργάτες του.

Αργότερα και σε συνέντευξη σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ως αντιπολίτευση να τα αναδείξει στην ελληνική κοινωνία, το Κοινοβούλιο και τον Τύπο. Για τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ως «αυριανή κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη λύση τους, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την ένταξη των Πετρελαίων Θάσου στα ΕΛ.ΠΕ. και υπό δημόσιο έλεγχο».

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε την αυτονόητη δέσμευση ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους και θα αποκαταστήσει την εργασιακή νομιμότητα και στις δυο αυτές περιπτώσεις.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.