5 το πρωί: Το νέο σκηνικό στη Μέση Ανατολή – Οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου – Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το θρίλερ της Αμαλιάδας

Νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή την ώρα που το Ιράν απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ - Με λαμπρότητα θα εορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα.

1

Οι επόμενες κινήσεις στην «σκακιέρα» της Μέσης Ανατολής

  • Η αναμονή: Μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν όλοι οι ειδικοί αναμένουν να δουν ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Ιράν. Η Τεχεράνη προειδοποίησε για «αναλογική απάντηση» ενώ υποστήριξε ότι οι βομβαρδισμοί είχαν περιορισμένο αντίκτυπο.
  • Έκτακτη συνεδρίαση: Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε το Ιράν με την υποστήριξη Αλγερίας, Κίνας και Ρωσίας. Ζητά από τον Οργανισμό να λάβει «αποφασιστική θέση και να καταδικάσει την επίθεση» του Ισραήλ.
  • Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυττό: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) βομβάρδισαν για ακόμη μια νύχτα συνοικίες στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπως μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA). Είχε προηγηθεί εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους της περιοχής, στην οποία ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως υπήρχαν εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ.
2

Δηλητηρίαση 14 ατόμων από διαρροή αερίου σε ξενοδοχείο στη Φλώρινα

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Νέα στοιχεία στο θρίλερ των νεκρών μωρών στην Αμαλιάδα

  • Οι συμπτώσεις: Άλυτο παραμένει το μυστήριο των πέντε νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα, με την κοινή γνώμη να διχάζεται αν πρόκειται για συμπτώσεις. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν ιατροδικαστικά ευρήματα ή και άλλα ερείσματα για να εξετασθεί το ενδεχόμενο εγκληματικών ενεργειών ενώ εκλείπει και το κίνητρο» δήλωσαν στο ΒΗΜΑ υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ που παρακολουθούν την υπόθεση, τονίζοντας πως «ουδείς πρέπει να προτρέχει».
  • Τα νέα στοιχεία: Η 24χρονη είχε βρεθεί στο επίκεντρο για τους θανάτους των δύο δικών της παιδιών πέρσι, όμως η υπόθεση ήρθε και πάλι στο προσκήνιο έπειτα από αποκαλύψεις πως ήταν παρούσα στις τελευταίες στιγμές κι άλλων βρεφών, τον Φεβρουάριο του 2021 και τον Αύγουστο του 2024. Η ιατροδικαστική εξέταση για το τελευταίο συμβάν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη λόγω ελλείψεων σε παθολογοανατόμους.
  • Δηλώνει αθώα: «Δεν κατηγορούμαι. Εγώ ήμουν η πρώτη που ζήτησα με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προς τον κύριο εισαγγελέα να διερευνηθεί ο θάνατος του δύο μηνών παιδιού μου. Περιμένω μέχρι σήμερα να μου πουν ποια είναι η αιτία θανάτου των δύο παιδιών μου. Δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου, όπως κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν», δήλωσε η 24χρονη εμμένοντας στην αθωότητα της.
4

Οι εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο

  • Στη Θεσσαλονίκη το επίκεντρο των εορτασμών: Το πρωί της Δευτέρας (10.30) η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και στις 11.00 θα ακολουθήσει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Στην Αθήνα θα έχουμε τη διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης.
  • Πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, στην οδό Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη, για την 28η Οκτωβρίου. Τους μαθητές των 21 σχολείων που παρέλασαν ενθάρρυνε με το χειροκρότημά του πλήθος κόσμου.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα Μέσα Σταθερής τροχιάς: Αλλαγές θα έχουμε στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω των μαθητικών παρελάσεων για την εθνική επέτειο. Παράλληλα, η τροχαία θα προχωρήσει στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

5

Πράσινο το ντέρμπι στο μπάσκετ

  • Διπλό του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό και επικράτησε 78-71 στο ΣΕΦ. Μεγάλη εμφάνιση από τον Κέντρικ Ναν που σταμάτησε στους 25 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ο Μπράουν με 18. Από τους ερυθρόλευκους πρώτος σκόρερ ήταν ο Βεζένκοβ με 19.
  • Μόνος πρώτος ο Άρης: Παναθηναϊκός και Άρης έμειναν στο 1-1. Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με γκολ του Τετέ, όμως ο Αρης κατάφερε να βρει το γκολ στην μοναδική μεγάλη του στιγμή στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, με αυτόν τον βαθμό έμεινε μόνος στην κορυφή της Super League.
  • Ήττες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: Για να βρεθεί ο Άρης μόνος πρώτος χρειάστηκε να γκελάρουν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι παρά το γεγονός ότι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι ο Αστέρας με το τυχερό γκολ του Γιαμπλόνσκι επικράτησε 1-0. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε, αλλά ο ΟΦΗ με δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών έκανε την ανατροπή και έφτασε σε ένα σπουδαίο διπλό.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.