Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου – 32 τραυματίες

Πολλοί από τους τραυματίες ήταν ηλικιωμένοι - Για τρομοκρατική ενέργεια κάνουν λόγο τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Φορτηγό έπεσε σήμερα (27/10) σε στάση λεωφορείου κοντά στο Γκλιλότ στο κεντρικό Ισραήλ με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να τραυματιστούν, οι έξι σοβαρά.

Σύμφωνα με τους Times of Israel οι Αρχές εξετάζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια. «Ερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό» ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Στις 10:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενημερωθήκαμε (…) ότι ένα φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στην Ραμάτ Χασαρόν. Οι υπηρεσίες του κέντρου άμεσης βοήθειας παρέχουν αυτή τη στιγμή φροντίδα σε δεκάδες θύματα επιτόπου», επεσήμανε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, Magen David Adom.

Ο οδηγός του φορτηγού πυροβολήθηκε και «εξουδετερώθηκε» αναφέρουν οι Times of Israel. Σύμφωνα με αναφορές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης πολλοί από τους τραυματίες ήταν ηλικιωμένοι που είχαν αποβιβαστεί από λεωφορείο πριν από μια επίσκεψη σε κοντινό μουσείο.

Η περιοχή Γκλιλότ φιλοξενεί το αρχηγείο της Mossad, μαζί με αρκετές μονάδες πληροφοριών των IDF. Αναφορές στο X ανεβάζουν τους τραυματίες σε 40, εκ των οποίων οι 15 σε σοβαρή κατάσταση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.