Ένας νεκρός και 32 τραυματίες – οι έξι σοβαρά- είναι ο απολογισμός της επίθεσης στο Ισραήλ, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου κοντά στον κόμβο Γκλιλότ σήμερα το πρωί (27/10) σύμφωνα με τους Times of Israel.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης να το χαρακτηρίζουν ως τέτοιο. Ο οδηγός του φορτηγού εξουδετερώθηκε από ένοπλους πολίτες.

Η Χαμάς χαιρέτισε με ανακοίνωσή της μία «ηρωική επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε κοντά «στο αρχηγείο της Μοσάντ». «Αποτελεί φυσική απάντηση στα εγκλήματα της (ισραηλινής) κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού μας στην Γάζα, στην Δυτική Οχθη, στην Ιερουσαλήμ» ανέφερε.

Στο Ισραήλ τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί, έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις Παλαιστινίων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Στην κατεχόμενή από το 1967 Δυτική Οχθη, 744 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών ή εβραίων εποίκων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, και τουλάχιστον 24 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά την διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο.