Εκλογές ΗΠΑ 2024: Πώς ο Τραμπ θα… συνετίσει την Αμερική -Το κρεσέντο του ακροδεξιού Τάκερ Κάρλσον

«Ήρθε ο μπαμπάς στο σπίτι» - Το παραλήρημα του πρώην παρουσιαστή του FoxNews, Τάκερ Κάρλσον, που έκανε τον «Σίγκμουντ Φρόιντ σχεδόν να σηκωθεί από τον τάφο του».

Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να κατρακυλήσει η πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικότερα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές;

Αυτό αναρωτήθηκα παρακολουθώντας την προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Τζώρτζια. Δεν μου προκάλεσε αποστροφή ο ακραίος -ως συνήθως- λόγος του Τραμπ, αλλά η ομιλία του πρώην παρουσιαστή του FoxNews, Τάκερ Κάρλσον, ο οποίος «ζέστανε» το κοινό για να τον υποδεχθεί σαν ένα μπαμπά που θα πρέπει να ξυλοφορτώνει την κόρη του στα οπίσθια για να την συνετίσει.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο σύστημα να νικήσει, είπε ο Κάρλσον καλώντας τους πολίτες να σταματήσουν με την ψήφο τους την Κάμαλα Χάρις, η οποία «δεν μπορεί να αλλάξει λάστιχο στο φορτηγάκι σας, πόσο μάλλον να το οδηγήσει», όμως «ανέβηκε στην κορυφή της πυραμίδας και σας κάνει υποδείξεις». Αν το επιτρέψετε αυτό θα είναι σαν να ενθαρρύνετε ακόμα πιο εξωφρενικά πράγματα, πρόσθεσε ο ακροδεξιός σχολιαστής που είναι ίνδαλμα της συντηρητικής Αμερικής.

«Αν αφήσετε το δίχρονο παιδί σας να πασαλείψει τον τοίχο με το περιεχόμενο της πάνας του, αν αφήσετε το 14χρονο να ανάψει τσιγαριλίκι στο πρωινό, αν αφήσετε τη 15χρονη κόρη σας που ξεχειλίζει από ορμόνες να βροντήξει την πόρτα του δωματίου και να σας δείξει το δάχτυλο, θα έλθουν και άλλα (χειρότερα) και αυτά τα παιδιά θα χρειαστούν αναμορφωτήριο», είπε ο Κάρλσον και συνέχισε το κρεσέντο ως εξής:

«Πρέπει να υπάρχει το σημείο όπου ο μπαμπάς έρχεται σπίτι. Ο μπαμπάς έρχεται στο σπίτι και είναι θυμωμένος. Δεν είναι εκδικητικός, αγαπά τα παιδιά του, όσο ανυπάκουα και αν είναι. Όταν ο μπαμπάς έρχεται στο σπίτι, ξέρετε τι λέει; Ήσουν κακό κορίτσι. Ήσουν ένα κακό μικρό κορίτσι και τώρα θα φας ένα γερό ξύλο στα οπίσθια (spanking). Δεν θα με πονέσει περισσότερο από ότι θα πονέσει εσένα. Δεν θα σου πω ψέματα. Εσύ θα πονέσεις περισσότερο. Όμως αυτό σου αξίζει. Θα στις βρέξω δυνατά στα οπίσθια γιατί ήσουν κακό κορίτσι και έτσι πρέπει να γίνει».

«Ο Σίγκμουντ Φρόιντ σχεδόν σηκώθηκε από τον τάφο του»

Παρέθεσα αναλυτικά τι είπε ο Κάρλσον ώστε να γίνει αντιληπτό γιατί το ακροατήριο υποδέχθηκε λίγο αργότερα τον Ντόναλντ Τραμπ φωνάζοντας «ήρθε ο μπαμπάς στο σπίτι». Ο Σίγκμουντ Φρόιντ σχεδόν σηκώθηκε από τον τάφο του, σχολίασε η αρθρογράφος του Guardian και συγγραφέας Άρουα Μαχντάουι.

Η ομιλία του Τραμπ ήταν ένα αναμάσημα των υποσχέσεών του πως θα σταματήσει την άνοδο του πληθωρισμού και την εισβολή εγκληματιών στις ΗΠΑ ενώ θα επαναφέρει πολύ γρήγορα το αμερικανικό όνειρο. Αν μείνει κάτι στην ιστορία από την προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ντουλούθ των 30.000 κατοίκων, θα είναι το κρεσέντο του Κάρλσον.

Με την εκπομπή του στο FoxNews ο Τάκερ Κάρλσον είχε σπάσει τα ρεκόρ τηλεθέασης, όμως πέρυσι απολύθηκε αιφνιδιαστικά από το κανάλι. Συντηρητικοί αναλυτές τον περιγράφουν ως περισσότερο τραμπιστή και από τον ίδιο τον Τραμπ ενώ πιστεύουν ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.