Συνεχίζεται το μυστήριο των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο ενός αγοριού 15 μηνών στην Αμαλιάδα.

Το κοινό πρόσωπο στους θανάτους των τριών βρεφών είναι η Ειρήνη, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας. Η 24χρονη έχασε τα δύο της παιδιά πριν από δύο χρόνια και ήταν συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του 15 μηνών μωρού Παναγιώτη που πέθανε το καλοκαίρι. Η Ειρήνη συνεχίζει να δηλώνει αθώα και να υποστηρίζει ότι ο μικρός ήταν ζωντανός όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

«Δεν κατηγορούμαι. Εγώ ήμουν η πρώτη που ζήτησα με την κατάθεση μηνυτήρια αναφορά προς τον κύριο εισαγγελέα να διερευνηθεί ο θάνατος του δύο μηνών παιδιού μου. Περιμένω μέχρι σήμερα να μου πουν ποια είναι η αιτία θανάτου των δύο παιδιών μου. Δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου όπως κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν», είπε η 24χρονη.

«Δεν πεθάνανε στα χέρια μου και όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος πρώτα ελέγχεται και μετά γίνεται ότι γίνεται. Άμα πεθάνει αύριο ένα παιδί τι θα πούνε εγώ φταίω; Εδώ δεν ξέρω εγώ από τι έχει φύγει το παιδί μου ακόμα και ψάχνω και βγαίνει η κάθε μία να μου πει εμένα ότι της σκότωσα το παιδί και ο άλλος ότι έχω εγώ ευθύνη για τα δικά μου τα παιδιά», υποστηρίζει η Ειρήνη Μουρτζούκου.

Μπαλάσκας: «Δεν υπάρχουν ύποπτοι και κατηγορούμενοι»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας τονίζει ότι υπάρχει εισαγγελική έρευνα, όχι όμως ένοχοι και κατηγορούμενοι.

«Μέχρι στιγμής δεν πάει κάπου η έρευνα. Όλοι συζητούν αυτό το θέμα διότι εάν είναι συμπτώσεις όλα αυτά, τότε μιλάμε για κάτι το πρωτόγνωρο παγκοσμίως. Η ΕΛ.ΑΣ. Είχε ερευνήσει την υπόθεση, είχε κάνει ξεχωριστό φάκελο για κάθε παιδί και τα είχε παραδώσει. Είχε «κλείσει» από την αστυνομία. Δεν υπάρχουν ένοχοι και κατηγορούμενοι. Υπάρχει εισαγγελική έρευνα» είπε.

«Εάν διαταχθεί η αστυνομία να κάνει εκ νέου έρευνα τότε θα είναι διαφορετικά τα πράγματα» συνέχισε.

Τσούκαλης: «Θέλω να πιστεύω ότι θα διαψευστούμε όλοι»

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης σχολίασε τη νέα δήλωση της 24χρονης σε ότι «δεν είναι η νέα Πισπιρίγκου».

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κατηγορίες. Η κοπέλα όπως κυκλοφορεί ευρέως, έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Από εκεί και πέρα οι συμπτώσεις των θανάτων των 4 παιδιών +1, με τον νόμο των πιθανοτήτων θα πρέπει κανείς να ψάχνει ώρες για να το βρει» είπε στο MEGA.

Και συνέχισε: «Για να ασκηθεί δίωξη ή να ζητηθεί προκαταρκτική από τον εισαγγελέα, δεν είναι τυχαία τα γεγονότα. Κάτι «βλέπει» ο εισαγγελέας. Θέλω να πιστεύω ότι θα διαψευστούμε όλοι. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου, φοβάμαι ότι έχουμε μια περίπτωση μιας κοπέλας η οποία βρέθηκε στον θάνατο των 4 +1 παιδιών που ενδεχομένως έχει κάποια συμμετοχή. Το πώς και το γιατί μένει να αποδειχθεί».

«Η Ειρήνη φωτογράφιζε το νεκρό παιδί μου σε πόζες»

Οι εξελίξεις στην υπόθεση έφεραν εισαγγελική παρέμβαση για να διαπιστωθούν τα αίτια των θανάτων των βρεφών. Φίλη της Ειρήνης καταγγέλλει ότι η 24χρονη φωτογράφιζε το νεκρό παιδί της, το οποίο πέθανε όταν ένα βράδυ το πρόσεχε και δεν ήταν παρούσα η μητέρα του.

Όπως ανέφερε η συγκεκριμένη γυναίκα στο «Τούνελ» τον Φεβρουάριο του 2021 συγκατοικούσαν περίπου ένα μήνα με την Ειρήνη.

Το μοναδικό βράδυ που εκείνη πρόσεχε το παιδί της, που ήταν υγιέστατο και δεν είχε παρουσιάσει κανένα αναπνευστικό πρόβλημα -όπως λέει η μητέρα- το μωρό μελάνιασε και δυστυχώς «έφυγε» από την ζωή. Όπως είπε μετά από καιρό έμαθε ότι τράβαγε φωτογραφίες το παιδί της νεκρό στο σπίτι σε πόζες σαν να ήταν μοντέλο.