«Δεν είμαι εδώ ως διασημότητα, δεν είμαι εδώ ως πολιτικός. Είμαι εδώ ως μητέρα. Μια μητέρα που νοιάζεται βαθιά για τον κόσμο στον οποίο ζουν τα παιδιά μου και όλα τα παιδιά μας, έναν κόσμο όπου έχουμε την ελευθερία να ελέγχουμε το σώμα μας, έναν κόσμο όπου δεν είμαστε διχασμένοι.

Με τα αυτά τα λόγια η Μπιγιονσέ στάθηκε στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις στην κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Χιούστον το βράδυ της Παρασκευής (25/10).

«Φανταστείτε τις κόρες μας να μεγαλώνουν βλέποντας τι είναι εφικτό χωρίς ανώτατα όρια, χωρίς περιορισμούς», συνέχισε. «Πρέπει να ψηφίσουμε και σας χρειαζόμαστε» είπε πριν παρουσιάσει την Κάμαλα Χάρις στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Κυρίες και κύριοι, παρακαλώ δώστε ένα μεγάλο, δυνατό, τεξανό καλωσόρισμα στην επόμενη πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, την αντιπρόεδρο Kamala Harris» είπε η Μπιγιονσέ, έχοντας στο πλευρό της την Kelly Rowland από τις Destiny’s Child.

«Freedom»: Το τραγούδι της Μπιγιονσέ στην προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις

Το Χιούστον είναι η γενέτειρα της Μπιγιονσέ και η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις έχει ως ύμνο το κομμάτι της «Freedom», ένα κομμάτι από το άλμπουμ-ορόσημο «Lemonade» του 2016.

Η Χάρις χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το τραγούδι τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης δημόσιας εμφάνισής της ως υποψήφια για την προεδρία στην έδρα της εκστρατείας της στο Ντέλαγουερ. Τον ίδιο μήνα, η μητέρα της Μπιγιονσέ, Tina Knowles, υποστήριξε δημοσίως την Χάρις για την προεδρία. Η Μπιγιονσέ έδωσε την άδεια στη Χάρις να χρησιμοποιήσει το τραγούδι, όπως επιβεβαίωσε στο Associated Press αξιωματούχος της προεκλογικής εκστρατείας.

Στη συγκέντρωση της στο Χιούστον η Χάρις επισήμανε τις επικίνδυνες ιατρικές επιπτώσεις από την αυστηρή απαγόρευση των αμβλώσεων στην πολιτεία και επέρριψε την ευθύνη ευθέως στον Ντόναλντ Τραμπ.