Τα τρομερά μωρά του Χανς Ντίτερ – Φλικ επιβεβαίωσαν ότι η μέχρι τώρα πορεία τους στη σεζόν μόνο τυχαία δεν είναι. Με μπροστάρη τον… παλιό Λεβαντόβσκι και έχοντας στην ενδεκάδα της δύο ποδοσφαιριστές που δεν έχουν καλά καλά ενηλικιωθεί η Μπαρτσελόνα συνέτριψε 4-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ διεύρυνε στο +6 τη διαφορά με τον μεγάλο της αντίπαλο, ο οποίος προερχόταν από αήττητο σερί 42 αναμετρήσεων στο ισπανικό πρωτάθλημα.Σε 11 αγωνιστικές, οι «μπλαουγκράνα» έχουν 10 νίκες και μόλις 1 ήττα, φανερώνοντας ότι παρά την έλευση του Κιλιάν Εμπαπέ στους… απέναντι, αυτή τη στιγμή θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 22′ με σουτ του Βινίσιους και στο 25′ με σουτ του Καμαβινγκά, ενώ οι φιλοξενούμενοι έστειλαν προειδοποιητική βολή στο 28′ με τον Πέδρι. Ο Λεβαντόφσκι έκανε την αρχή με ψύχραιμο τελείωμα στο 54′ και συνέχισε στο 56′ με ωραία κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μπαλντέ.

Ο Πένια νίκησε τον Εμπαπέ στο 64′ και το 72′, ο Λεβαντόφσκι σημάδεψε δοκάρι στο 66′ και απείλησε ξανά στο 69′, ώσπου στο 77′ ο Γιαμάλ σκόραρε με υποδειγματικό τελείωμα. Το τελικό αποτέλεσμα έγραψε ο Ραφίνια, σκάβοντας την μπάλα πάνω από τον Λούνιν στο 84’.

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε ιδανικά το τεχνητό οφσάιντ στο α’ ημίχρονο και είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρεάλ έκανε την πρώτη τελική εντός εστίας στο 61′. Ο Λεβαντόφσκι έχει 17 γκολ σε 14 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις και αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ στο Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.