Θρεπτική σαλάτα με ρεβίθια και ψητά παντζάρια
Μια νόστιμη και πολύ θρεπτική επιλογή.
Μια νόστιμη και πολύ θρεπτική επιλογή.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
60λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4-5 μερίδες
- 5 μέτρια παντζάρια
- 200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μερικές κουταλιές ξινομυζήθρα
Για τη σος
- ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξίδι
- ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα αλατίζουμε και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της σος και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με ξινομυζήθρα και σερβίρουμε.
Μικρά Μυστικά
Τα ρεβίθια είναι καλύτερο να είναι μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ.