Σινεμά στη σέντρα: 50 Χρυσοί Φοίνικες

Οι Αντώνης Καρπετόπουλος και Γιάννης Ζουμπουλάκης κάνουν μια αναδρομή σε  ταινίες των τελευταίων 40 περίπου χρόνων που βραβεύτηκαν με το ανώτατο βραβείο του φεστιβάλ της Κυανής Ακτής και στη συνέχεια δοκιμάστηκαν στις αίθουσες, άλλες με επιτυχία και άλλες όχι.

Ο αθλητικογράφος του Βήματος Αντώνης Καρπετόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου του Βήματος Γιάννης Ζουμπουλάκης ρίχνονται ξανά στην αρένα των συγκρούσεων και της ανταλλαγής απόψεων με άξονα τον κινηματογράφο.

Κάθε Πέμπτη οι δύο δημοσιογράφοι θα «αρπάζουν» το στοιχείο μιας ταινίας από την επικαιρότητα και θα του… αλλάζουν τα φώτα κάνοντας μια αναδρομή στην κινηματογραφική του Ιστορία. Με χιούμορ, με πληροφορίες, με προτάσεις, με προσωπικό γούστο, με τα πάντα.

Στο σημερινό επεισόδιο: Η βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα φέτος στις Κάννες ταινία «Ανόρα» του Σον Μπέικερ που από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου προβάλλεται στις αίθουσες, δίνει πάσα στον Αντώνη Καρπετόπουλο και τον Γιάννη Ζουμπουλάκη για μια αναδρομή σε  ταινίες των τελευταίων 40 περίπου χρόνων που βραβεύτηκαν με το ανώτατο βραβείο του φεστιβάλ της Κυανής Ακτής και στη συνέχεια δοκιμάστηκαν στις αίθουσες, άλλες με επιτυχία και άλλες όχι. Από την «Αποκάλυψη τώρα!» και τον «Αγνοούμενο» μέχρι το «Μπάρτον Φινκ» και την «Αιωνιότητα και μια μέρα», από το «Pulp fiction» και τα «Μυστικά και ψέματα» μέχρι την «Λευκή κορδέλα» και το «Titane», οι στάσεις είναι αρκετές και οι αναμνήσεις των δυο δημοσιογράφων έντονες στο τελευταίο PODCAST του Σινεμά στη Σέντρα

Κάνε εγγραφή στο Podcast «Σινεμά στη Σέντρα» σε Spotify και Apple Podcasts, και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.