Μετά την πρεμιέρα των ηλεκτρικών JCW εκδόσεων Cooper και Aceman στο Παρίσι, η MINI συμπληρώνει την γκάμα του αειθαλούς μοντέλου της, αποκαλύπτοντας τις εξίσου σπορ αλλά βενζινοκίνητες παραλλαγές των Cooper και Cabrio John Cooper Works.

Όσοι ήταν ήδη εξοικειωμένοι με τις JCW εκδόσεις του προηγούμενου ΜΙΝΙ Hatchback  θα αναγνωρίσουν το δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 230 ίππους και 380 Nm ροπής με τον οποίο εξακολουθούν να εφοδιάζονται και τα νέα Cooper και Cabrio JCW σε συνδυασμό αποκλειστικά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στην περίπτωση του Cooper JCW, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 6,1 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα. Το βαρύτερο cabrio χρειάζεται 6,4 δευτερόλεπτα για το sprint των 0-100 διαθέτοντας ωστόσο την ίδια τελική.

Αν και η ΜΙΝΙ δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες σε σχέση με το set-up της ανάρτησης, τα πιο σφικτά ελατήρια και ο διαφορετικός βαθμός απόσβεσης-επαναφοράς στα αμορτισέρ θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα όπως και ένα ισχυρότερο σύστημα πέδησης με κόκκινες δαγκάνες.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, οι δύο εκδόσεις παίρνουν ως αφετηρία τις εκδόσεις Sport και τις οδηγούν ένα βήμα μακρύτερα χάρη σε κόκκινες λεπτομέρειες γύρω από τις εισαγωγές αέρα αλλά και η εμφανέστερη και πιο χορταστική απόληξη της εξάτμισης που ενσωματώνεται στον ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα.

Στο κατά τα άλλα οικείο εσωτερικό με την OLED κεντρική οθόνη, κυριαρχούν οι πιο σπορ ύφους επενδύσεις. Όλες οι εκδόσεις επωφελούνται από Ηead-up Display που στην περίπτωση των JCW εμπλουτίζεται και με πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας.