Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

Το έκτακτο συμβούλιο γίνεται μετά την ένοπλη επίθεση χθες στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

«Αστακοί» τα αεροδρόμια

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS), στα περίχωρα της πρωτεύουσας ‘Αγκυρας.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια αυξήθηκαν σε επίπεδο «πορτοκαλί» συναγερμού. Στα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ γίνεται έλεγχος της ταυτότητας των επιβατών.

Οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν προειδοποιούνται να βρίσκονται εγκαίρως στα αεροδρόμια για το ενδεχόμενο πιθανών καθυστερήσεων.

Αυστηρό μήνυμα Ερντογάν

Σε ανάρτησή του ο Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι κάθε «βρώμικο χέρι που απλώνεται στην Τουρκία θα κόβεται». «Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της TAI, μιας από τις ατμομηχανές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι μια άθλια επίθεση με στόχο την επιβίωση της χώρας μας, την ειρήνη του έθνους μας και τις αμυντικές μας πρωτοβουλίες που αποτελούν το σύμβολο του ιδεώδους μας «Πλήρως Ανεξάρτητη Τουρκία».

Από την πρώτη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης, οι δυνάμεις ασφαλείας μας επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες. Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα σπάσουν οριστικά- καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, καμία κακή εστίαση που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της.

Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, αποφασιστικότητα και με πολυδιάστατο τρόπο. Προσεύχομαι στον Θεό να λυπηθεί τους αδελφούς μας που μαρτύρησαν στην προδοτική τρομοκρατική ενέργεια και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου στο έθνος μας και στους αφοσιωμένους υπαλλήλους της TAI, την πηγή υπερηφάνειας της αμυντικής μας βιομηχανίας» ανέφερε στο μήνυμά του.