Με εισήγησή της η επίκουρη εισαγγελέας, Ελένη Παπαδοπούλου, που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία, αίρεται η προστασία στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

Με αυτό τον τρόπο αναστέλλει κάθε προστασία από ποινικές διώξεις σε βάρος τους. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικοί που ενοχοποιήθηκαν ως δωρολήπτες από τους δύο προστατευόμενους μπορούν πλέον να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο πρώην πρωθυπουργός σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι «ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis».

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis. Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους!» αναφέρει στη δήλωσή του.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδο σχολίασε την απόφαση με ανάρτηση στο «Χ». Σε αυτήν τονίζει: «Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας».

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος είχαν ζητήσει την αποκάλυψη της ταυτότητας των δύο μαρτύρων.