Μετωπική η σύγκρουση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, προσωποποιημένη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, «ο κ. Μητσοτάκης που δείλιασε να αντιμετωπίσει την αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή και που ενοχικά ξεγλιστρούσε από την Ολομέλεια:

  • Είναι ο ίδιος Μητσοτάκης που συνεχίζει να στηρίζει τον χουντικό Γκόντζο στο δεξιό ψηφοδέλτιο Φουφόπουλου για τις εκλογές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
  • Είναι αυτός που παρακολούθησε εχθές ολόκληρη την ομιλία Στίγκα, διότι προφανώς για τον ίδιο δεν αποτελούν κίνδυνο για το Πολίτευμα οι Σπαρτιάτες.
  • Είναι αυτός που τείνει χείρα φιλίας και περιμένει χείρα βοήθειας από τους ακροδεξιούς της Βουλής, Σπαρτιάτες και ανεξάρτητους, για να ελέγξει -στη Διάσκεψη των Προέδρων- τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών».

Συμπέρανε δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αυτός ο Μητσοτάκης» των τριών παραπάνω παραθέσεων «δεν μπορεί να ξεγλιστρήσει από τη χυδαιότητα και την πραγματικότητα».

«Σανίδα σωτηρίας η τεχνητή ένταση Μητσοτάκη»

Κατά τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανία Παπαγεωργίου, η στάση του πρωθυπουργού ενόσω στο βήμα της Βουλής ήταν ο Νίκος Παππάς «όχι μόνο δεν έχει λογική, αλλά όσο ένα επιχείρημα ή ένα κουτσομπολιό χρησιμοποιείται σε στάδια και σε επίπεδα πιο πάνω και πιο πάνω, φτάνοντας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μέσα στη Βουλή, και να ξεστομίζονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χάνει οποιαδήποτε ουσία, ακόμα και κουτσομπολιού».

«Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις στην πολιτική, τότε απαντάς απέναντι στην πολιτική. Και αυτό το οποίο έφτασε να κάνει ως συμπεριφορά και ως θέση μέσα στη Βουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν αντιθεσμικό. Και για να φτάσει να το κάνει πάει να πει ότι δεν είχε καμία άλλη διέξοδο απέναντι στα θέματα τα οποία συζητιόταν με τα εκατομμύρια στρέμματα καμένα» τόνισε ακόμη ο κ. Παπαγεωργίου στη συνέντευξή του στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Ισχυρίστηκε δε πως «η μόνη σανίδα σωτηρίας που μπορούσε να βρει ήταν να δημιουργήσει μία τεχνητή ένταση, την οποία βέβαια θα χρησιμοποιούσε, όπως και έκανε και για τον εσωτερικό του διάλογο μέσα στο ίδιο του το κόμμα».

Όπως συμπλήρωσε τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κυρ. Μητσοτάκη, «δυστυχώς έχει διαλέξει ως αντίπαλο την ελληνική κοινωνία. Έχει διαλέξει ως αντίπαλο αυτούς οι οποίοι είναι χαμηλόμισθοι, αυτούς για τους οποίους δεν νοιάστηκε καθόλου. Αν πάρουμε τη χθεσινή συζήτηση, καταλαβαίνουμε ότι έχει διαλέξει αντίπαλο τους πάντες, ακόμα και το ίδιο το περιβάλλον.

Όταν αφήνεις τα πράγματα να τελειώνουν στη θάλασσα με τον ίδιο τρόπο που αφήνεις την πυρκαγιά να φτάσει στη θάλασσα και απλώς προσπαθείς να εκκενώσεις τα πάντα, με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργήσεις και στην οικονομία, άρα οι αντίπαλοί σου είναι δεδομένοι».