Μαμαδίστικο σουφλέ με μανιτάρια

Μια λαχταριστή συνταγή ζυμαρικών στο φούρνο.

Δροσούλα Κρητικού
Μαμαδίστικο σουφλέ με μανιτάρια

Μια λαχταριστή συνταγή ζυμαρικών στο φούρνο.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

30λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 6 μερίδες

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 200 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες • 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 200 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα)
  • 2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Ζεσταίνουμε παράλληλα σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, να αποβάλουν την υγρασία τους.

  2. Προσθέτουμε το ζαμπόν και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

  3. Ρίχνουμε στη βάση ενός πυρέξ τη μισή κρέμα γάλακτος, τα σοταρισμένα υλικά και τα φύλλα από το θυμάρι ψιλοκομμένα. Απλώνουμε από πάνω τις ταλιατέλες, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

  4. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα καλύπτουμε με το μείγμα των κίτρινων τυριών.

  5. Ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με την τριμμένη παρμεζάνα.

  6. Το επαναφέρουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.