5 το πρωί: Η δύσκολη σχέση Μητσοτάκη-Σαμαρά – Το αιματηρό χτύπημα στην Τουρκία – Το μυστήριο με τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά μετά την αποχώρηση του Πρωθυπουργού από τη Βουλή την ώρα που μιλούσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και τις επακόλουθες δηλώσεις του ότι «ούτε θα συνομιλήσει ούτε θα χαριεντιστεί μαζί του».

1

Μέτωπο Μητσοτάκη με Σαμάρα και Παππά μετά την αποχώρηση του από τη Βουλή

  • Η αποχώρηση Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός, αφού ολοκλήρωσε την πρωτολογία του στη συζήτηση για τις πυρκαγιές στη Βουλή, προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση, αποχωρώντας όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. «Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 από το ειδικό δικαστήριο ούτε θα συνομιλήσω ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του και αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτικός αυτοσεβασμός», είπε ο πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που συνομίλησε πρόσφατα με τον κ. Παππά.
  • Η απάντηση Παππά: «Ο κ. Μητσοτάκης με τη σημερινή του στάση και με τη διπλή απουσία του από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, την ώρα που μιλάει ο πρόεδρος του δεύτερου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, αποδεικνύει ότι είναι ασεβής προς τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα» απάντησε ο κ. Παππάς, για να προσθέσει πως «δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί», καθώς «όλα αυτά που επιθυμεί εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του».
  • Οι «κύκλοι Σαμαρά»: «Ο Μητσοτάκης επιτίθεται για τα ήρεμα νερά με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Εκεί είναι οι πραγματικά επικίνδυνοι χαριεντισμοί και υποκλίσεις» σχολίασαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
2

Τρομοκρατικό χτύπημα στο καμάρι του Ερντογάν

  • Δύο οι τρομοκράτες: Ένας άνδρας και μια γυναίκα ήταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS. Από αυτήν σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, ακόμα 14 τραυματίστηκαν, ενώ εξουδετερώθηκαν οι δύο δράστες.
  • Ψάχνουν τον υποκινητή: Οι Αρχές της Τουρκίας έχουν αρχίσει τις έρευνες για να βρουν τον υποκινητή της επίθεσης. Ήδη κυβερνητικά στελέχη έχουν ονοματίσει τον PKK ως βασικό ύποπτο αφού ο 32χρονος δράστης φέρεται να ήταν μέλος της κουρδικής οργάνωσης.
  • Το καμάρι του Ερντογάν: Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό κέντρο σχεδιασμού, ανάπτυξης, κατασκευής, ολοκλήρωσης αεροδιαστημικών συστημάτων, εκσυγχρονισμού και υποστήριξης της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας για το οποίο είναι περήφανος ο Τούρκος πρόεδρος.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Άνοιξαν οι πόρτες των γραφείων του Στέφανου Κασσελάκη

  • Τα εγκαίνια: Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες στα εγκαίνια των γραφείων του Στέφανου Κασσελάκη στον Ταύρο, κατά την άφιξη του οποίου η ατμόσφαιρα θύμισε γήπεδο, καθώς οι οπαδοί τον τον αποθέωσαν με συνθήματα και ανάβοντας καπνογόνα.
  • Οι καταστατικές αλλαγές: Στην ομιλία του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «αμέσως μετά τις εκλογές θα πάμε σε καταστατικές αλλαγές. Θα εκλέγονται από την εσωκομματική κάλπη ακόμα και οι νυν βουλευτές. Εσείς θα τα αλλάξετε όλα».
  • Η ομιλία Τσίπρα: Μία μέρα πριν, είχε λάβει χώρα η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε σε συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων. «Στην προηγούμενη εναρκτήρια εκδήλωσή μας τον Ιούνιο, είχα μιλήσει για την ανάγκη να δώσουμε οι προοδευτικές δυνάμεις και οι προοδευτικοί πολίτες περισσότερο χώρο στο μαζί. Να μάθουμε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουμε τη διαίρεση και την αφαίρεση. Φοβάμαι ότι τους μήνες που πέρασαν συνέβη το αντίθετο» είπε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας.
4

Και τέταρτο βρέφος νεκρό στα χέρια της 24χρονης στην Αμαλιάδα

  • Το χρονικό: Τέσσερα βρέφη έχασαν τη ζωή τους στην Αμαλιάδα παρουσία της ίδιας γυναίκας, με τις οικογένειες τους να αναζητούν απαντήσεις. Τα δύο παιδιά της 24χρονης έφυγαν από τη ζωή με διαφορά ενός έτους, το 2022 και το 2023, ενώ είχε προηγηθεί ο θάνατος βρέφους που φρόντιζε το 2021. Στις 5 Αυγούστου του 2024, διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ο θάνατος ενός τέταρτου βρέφους που πρόσεχε εκείνη τη μέρα η 24χρονη.
  • Η παρέμβαση εισαγγελέα: Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου των βρεφών διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου, με αφορμή τα όσα ανέφερε στην εκπομπή της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη, στην πρεμιέρα του «Φωτός στο Τούνελ».
  • Τι υποστηρίζει η ίδια: Η νεαρή γυναίκα αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη στους θανάτους των παιδιών, με τον δικηγόρο της να τονίζει πως «από καμία έρευνα δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να βάζει στο κάδρο την 24χρονη». Τόσο η έρευνα όσο και οι απαντήσεις της ιατροδικαστικής εξέτασής είναι σε εξέλιξη.
5

Ευρωπαϊκές μάχες για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

  • Δοκιμασία στη Σουηδία για τον Ολυμπιακό: Οι ερυθρόλευκοι για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League δοκιμάζονται εκτός έδρας απέναντι στην Μάλμε (24/10, 22:00). Μάλιστα, θα έχουν τη στήριξη του κόσμου τους αφού εξαντλήθηκαν και τα 1500 εισιτήρια που είχαν στη διάθεσή τους.
  • Υποδέχεται την Πλζεν ο ΠΑΟΚ: Στις 19.45 ο Δικέφαλος του βορρά θα φιλοξενήσει στην Τούμπα την ομάδα από την Τσεχία. Η ομάδα του Λουτσέσκου μετά τις δύο ήττες από Γαλατάσαραϊ και Στεάουα Βουκουρεστίου θέλει να πάρει τους πρώτους βαθμούς στη League Phase του Europa League.
  • Δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό: Την πιο δυνατή ομάδα του υποομίλου τους στη League Phase του Conference League αντιμετωπίζουν οι πράσινοι αφού υποδέχονται την Τσέλσι. Το Τριφύλλι θα αγωνιστεί χωρίς τον Φώτη Ιωαννίδη με τον Αλόνσο να σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Τετέ στην κορυφή.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.