Το παραθαλάσσιο σπίτι του ισραηλινού ηγέτη Μπενιαμίν Νετανιάχου υπέστη ζημιές σε επίθεση με drone, την οποία ανέλαβε η Χεζμπολάχ, όπως δείχνουν τα βίντεο που εντόπισε το CNN.

Ο Νετανιάχου και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης που έγινε το Σάββατο 19/10 στην παραλιακή πόλη Καισάρεια και από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους.

Η επίθεση έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς το drone απέφυγε την αεράμυνα του Ισραήλ, ακόμη και τη στιγμή που η ηγεσία της Χεζμπολάχ έχει αποδεκατιστεί και ο στρατός του Ισραήλ αυξάνει τις επιδρομές σε μεγάλες εκτάσεις του Λιβάνου.

Το CNN, που συνεργάζεται με το Kan 11, δημοσίευσε μια εξωτερική φωτογραφία του σπιτιού που δείχνει ζημιές σε ένα παράθυρο με ρωγμές. Το Kan 11 ανέφερε ότι το κατεστραμμένο παράθυρο ήταν στο υπνοδωμάτιο.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού επιβεβαίωσε την επίθεση εκείνη την ημέρα, αλλά μόλις την Τρίτη οι ισραηλινές αρχές παραδέχθηκαν ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε χτυπήσει το σπίτι.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την Τρίτη την «πλήρη και αποκλειστική ευθύνη» για την επίθεση και εξέδωσε προειδοποίηση: «Αν δεν σας έχουμε φτάσει ακόμα, να ξέρετε ότι ανάμεσα σε εμάς και σε εσάς υπάρχουν οι μέρες, οι νύχτες και το πεδίο της μάχης».

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε το Σάββατο ότι «τρία UAV εντοπίστηκαν να περνούν από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος. Δύο από τα UAV αναχαιτίστηκαν. Ένα επιπλέον UAV χτύπησε μια δομή στην περιοχή της Καισάρειας».

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά μόλις την Τρίτη οι ισραηλινές αρχές παραδέχθηκαν ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε χτυπήσει το σπίτι. Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την την «πλήρη και αποκλειστική ευθύνη» για την επίθεση. «Αν δεν σας έχουμε φτάσει ακόμα, να ξέρετε ότι ανάμεσα σε εμάς και σε εσάς υπάρχουν οι μέρες, οι νύχτες και το πεδίο της μάχης» απείλησε.

Το βίντεο που δημοσίευσε και η Telegraph