Η Ρεάλ νίκησε την Μπορούσια με 5-2 (πιο δύσκολα πάντως απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ) κάνοντας μεγάλη ανατροπή και η νίκη επί των Γερμανών πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Μαδριλένους.

Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί η ισπανική ομάδα τα βρήκε σκούρα στο πρώτο 45λεπτο αλλά κατάφερε με μια επική αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος να φέρει το ματς… τούμπα.

Η Μπορούσια κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Ισπανούς και με κόντρα επιθέσεις βρήκε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (30′ και 34′) αλλά η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ διαφορετική.

Ο Βινίσιους διέλυσε τους Γερμανούς στο δεύτερο ημίχρονο

Το Μπερναμπέου… έγειρε και ο βασικός λόγος ήταν ο Βινίσιους, καθώς ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έκανε τα πάντα. Η Ρεάλ ισοφάρισε μέσα σε δύο λεπτά με γκολ των Ρούντιγκερ και Βινίσιους (60′ και 62′) και η συνέχεια ήταν υπόθεση των γηπεδούχων.

Η… κατηφόρα ήταν ασταμάτητη στο Μπερναμπέου και με τρία ακόμα γκολ (δύο από τον Βινίσιους) οι «μερένγκες» κατάφεραν να πάρουν μια πολύ μεγάλη νίκη.

ΣΚΟΡΕΡ: Ρούντιγκερ 60’, Βινίσιους 62’, 86′, 93, Βάθκεθ 83′ –  Μάλεν 30’ , Γκίτενς 34’

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Μόντριτς (72’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ (90’ Γκιουλέρ), Ροντρίγκο, Βινίσιους, Εμπαπέ (90’ Θεμπάγιος).

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ρίερσον (76’ Εμρέ Τσαν), Σίλε, Σλότερμπεκ, Ραμί, Ν’ Μμέτσα (76’ Μπάιερ), Σάμπιτζερ, Μάλεν (64’ Γκρος), Μπραντ, Γκίτενς (55’ Άντο), Γκιρασί.