«Την πρωτοφανή εκτροπή Μητσοτάκη στη Βουλή να επιτεθεί με τον πιο ανοίκειο τρόπο εναντίον του προέδρου της Κ.Ο. Νίκου Παππά, προσβάλλοντας και απαξιώνοντας έτσι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκ της Κουμουνδούρου καταγγέλθηκε πως «ο πρωθυπουργός των απευθείας αναθέσεων, των σκανδάλων και της παραβίασης κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου υπερέβη σήμερα τον ίδιο του τον εαυτό, παραβιάζοντας ανερυθρίαστα την θεσμική τάξη».

Οι αναφορές που έγιναν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκλήθηκαν από την αποχώρηση του κ. Μητσοτάκη ενόσω στο βήμα ήταν ο πρόεδρος της ΚΟ.

Με την ίδια ανακοίνωση κλήθηκαν «τα προοδευτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδοκιμάσουν την ύβρη Μητσοτάκη», καθώς «η στάση του δεν αφορά μόνον τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Όπως υπογραμμίστηκε «η απαξίωση των κομμάτων από τον πρωθυπουργό σχετίζεται ευθέως με τους στοιχειώδεις κανόνες της Δημοκρατίας».

Της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ είχε προηγηθεί η αντίδραση του ίδιου του Νίκου Παππά​, ο οποίος στη δευτερολογία του χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό δειλό και ενοχικό, υποστηρίζοντας πως η στάση του αποτελεί στίγμα για τη Νέα Δημοκρατία.