Ο Νίκος Παππάς δεν άφησε αναπάντητη τη συμβολική, όπως την περιέγραψαν πρωθυπουργικοί κύκλοι, κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φύγει από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ενόσω αυτός βρισκόταν στο βήμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης με τη σημερινή του στάση και με τη διπλή απουσία του από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, την ώρα που μιλάει ο πρόεδρος του δεύτερου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, αποδεικνύει ότι είναι ασεβής προς τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να μιλάμε για τον νόμο Μητσοτάκη – Παππά»

Παράλληλα αποκάλεσε «δειλό» και «ενοχικό» τον πρωθυπουργό, διότι από τη μία «δεν είναι στην αίθουσα να μας αντιμετωπίσει» και από την άλλη «μετάνιωσε για όσα ενορχήστρωσε εναντίον μας και εμού προσωπικώς» εφαρμόζοντας εν τέλει «τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες από το 2019 ανελλιπώς, κάθε μέρα».

Πρότεινε παράλληλα «να μιλάμε για τον νόμο Μητσοτάκη – Παππά» ως γεγονός «πιο λειτουργικό και συμβατό με την πραγματικότητα» από την ώρα που «με τη δική σας ψήφο, με τη δική σας ανοχή από τον Ιούλιο του 2019 και μετά, εφαρμόζει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Οι τηλεοπτικές άδειες εκδόθηκαν το 2018, η κυβερνητική αλλαγή έγινε το 2019 και από το 19 και μετά εφαρμόζετε τον νόμο μας. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Βεβαίως, με την εξαίρεση του τιμήματος για τις άδειες που πρέπει να πληρώνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί» τόνισε συμπληρωματικά.

Ο κ. Παππάς ανέφερε επιπροσθέτως πως περίμενε ότι «την υπόθεση του Ειδικού Δικαστηρίου για τις άδειες θα τη χρησιμοποιήσει και θα την εργαλειοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης». Απλώς δεν περίμενε «αυτό το δηλωμένο θεσμικό ατόπημα».

«Στίγμα για τη Νέα Δημοκρατία» η κίνηση Μητσοτάκη

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «δεν υποχρεούται να με συμπαθεί». Τα δε «περί χαριεντισμών δεν τα σχολιάζω διότι δεν απευθύνονται σε μένα» όπως συμπλήρωσε.

Ο Ν. Παππάς κατηγόρησε επίσης τον Κυρ. Μητσοτάκη για «ιστορικό προσπαθειών ανάμιξης στα εσωτερικά άλλων κομμάτων» και νέα προσπάθεια «να επιλέγει το ποιος και με ποιο τρόπο θα ασκεί το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Όπως όμως επεσήμανε συνεχίζοντας να μιλά για τον πρωθυπουργό, «δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί», καθώς «όλα αυτά που επιθυμεί εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του».

«Η σημερινή του κίνηση είναι ένα στίγμα για την παράταξή σας» ισχυρίστηκε στο τέλος, καταλήγοντας πως «δεν υποχρεούται να συμπαθεί κανέναν. Υποχρεούται να σέβεται την κοινοβουλευτική τάξη. Αυτός είναι. Δεν ξέρω αν τον ενοχλούν τα εσωκομματικά σας. Ποσώς μας ενδιαφέρει. Το ποιος θα εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο δεν είναι δική του δουλειά. Τελεία και παύλα».