Η υπόθεση βιασμού της Gisele Pelicot από πολλούς άνδρες την ώρα που ήταν ναρκωμένη, με ενορχηστρωτή της κακοποίησης τον επί πολλά χρόνια σύζυγό της, έχει συνταράξει όχι μόνο τη Γαλλία, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Η 72χρονη στέκεται με περίσσιο θάρρος μέσα στη δικαστική αίθουσα απέναντι στους βιαστές και τον σύζυγό της και ζει ξανά και ξανά τους βιασμούς της.

Και ενώ στη δικαστική αίθουσα εξελίσσεται η φριχτή υπόθεση το αιρετικό περιοδικό Charlie Hebdo έφτιαξε ένα σκίτσο που προκάλεσε την οργή των χρηστών των social media.

Στο σκίτσο απεικονίζεται η Gisele Pelicot γυμνή και ναρκωμένη πάνω σε ένα κρεβάτι, ενώ στην ουρά περιμένουν να την κακοποιήσουν οι βιαστές της. Σε πρώτο πλάνο ο σύζυγός της Ντομινίκ Πελικό, επίσης γυμνός, τραβάει σε βίντεο τους βιασμούς της.

Ο τίτλος του σκίτσου είναι «L’Amour ouf, μια ταινία του Dominique Pelicot» που παραπέμπει στην ομώνυμη ταινία.

Οι αντιδράσεις

Τα σχόλια κάτω από το σκίτσο είναι γεμάτα οργή και αγανάκτηση. «Κανένα μήνυμα, κανένας προβληματισμός, καμία συνάφεια. Μόνο ελεύθερη, βρώμικη πρόκληση» αναφέρει ένα σχόλιο.

«Είναι η σάτιρα ικανή να αμφισβητήσει τον εαυτό της και να έχει χάσει εντελώς το στόχο της; Αυτό το σχέδιο δεν απελευθερώνει ούτε βοηθάει κανέναν. […] Αυτή η σάτιρα πληγώνει αυτούς που έχουν ήδη πληγωθεί παρά ενοχλεί» αναφέρει άλλο.

«Προσθέτετε βία στη βία που υφίστανται χιλιάδες γυναίκες και έμφυλες μειονότητες» σχολιάζει άλλος χρήστης στο Instagram.

«Πώς είναι δυνατόν αυτού του είδους οι αναρτήσεις να παραμένουν δημόσιες, αυτός ο λογαριασμός να παραμένει ενεργός. Αναποδογυρισμένος κόσμος».