Χωρίς ρεύμα είναι από το απόγευμα της Τρίτης 22/10 περίπου 10 οικίσκοι σεισμόπληκτων στο Ίνι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Οι κάτοικοι αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για βλάβη, ωστόσο γρήγορα διαπιστώθηκε μετά από κλήση στο ΔΕΔΔΗΕ ότι επρόκειτο για διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η υπόθεση αφορά σε οφειλή ύψους 600.000 ευρώ για την ηλεκτροδότηση των οικίσκων σε Ίνι, Βόνη και Αρκαλοχώρι, όπου ζουν – εδώ και τρία χρόνια – σεισμόπληκτοι, μετά τον μεγάλο σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021.

Η υπόσχεση του Υπουργείου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε δεσμευτεί ότι θα καλύψει το κόστος της κατανάλωσης ρεύματος στους οικίσκους, αποδόθηκε το 1/6 του ποσού, μέσω του Δήμου Μινώα, κι έκτοτε καμία εξέλιξη.

Προς το παρόν οι κάτοικοι των οικίσκων στο Ίνι παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς το ρεύμα κρίνεται απίθανο να επανασυνδεθεί απόψε. Πάντως ευτυχώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των κατοίκων δεν είναι ασθενείς ή άτομα με ειδικές ανάγκες ή που υποστηρίζονται από μηχανήματα.

Σε ανακοίνωσή τους οι «Σεισμόπληκτοι Μινώα Πεδιάδας» αναφέρουν:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από συμπολίτες μας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ διέκοψε σήμερα ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ την παροχή ρεύματος σε οικίσκους στη σεισμόπληκτη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Είτε εσκεμμένα, είτε εκ παραδρομής σήμερα το βράδυ συμπολίτες μας που έχουν χάσει τα σπίτια τους θα μείνουν στο σκοτάδι ή θα φιλοξενηθούν για πολλοστή φορά σε σπίτια οικείων τους.

Θα μείνουν στο σκοτάδι όπως μένουν στο σκοτάδι των υποσχέσεων, της αναλγησίας και της ανικανότητας της κρατικής μηχανής τρία χρόνια τώρα.

Οι δικαιολογίες σας έχουν κουράσει.

Αξιότιμε κ. Τριαντόπουλε πόσο καιρό πρέπει να περιμένουν οι συμπολίτες μας για να υλοποιηθούν τα παχιά λόγια που έχετε εξαγγείλει κατά καιρούς;»