O υπουργός Εσωτερικών δεν έκανε δεκτή την τροπολογία του ΠαΣοΚ για την αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών. Ωστόσο, άφησε το περιθώριο να συζητηθεί αργότερα, «εν καιρώ», όπως είπε.

Η κυβέρνηση, εξήγησε, είναι πρόθυμη να συζητήσει τα θετικά σημεία και να φτιαχτεί μια ρύθμιση που θα έρθει να ψηφιστεί στη Βουλή. Πάντως, ο Θεόδωρος Λιβάνιος, είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Δουδωνή να μην μηδενίζουν τα πάντα, και σχολίασε ότι δεν ξεκινάει καλά η νέα θητεία του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μην προσπαθείτε να μηδενίζετε τα πάντα, μην διεκδικείτε κομμάτια που δεν σας αξίζουν», σημείωσε.

Αντιπαράθεση Δουδωνή – Στίγκα

Νωρίτερα, στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός των Σπαρτιατών είχε σφοδρή σύγκρουση με τον βουλευτή του ΠαΣοΚ, Παναγιώτη Δουδωνή με αφορμή τη τροπολογία. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών προκάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να έρθει στην Βουλή για να αναμετρηθούν, όπως είπε.

Ο Βασίλης Στίγκας, από το βήμα της Ολομέλειας, είπε: «Προκαλώ τον Νίκο Ανδρουλάκη να έρθει με αυτό το χαμηλό ανάστημα να έρθει στο ναό της Δημοκρατίας να με αντιμετωπίσει, ο ανεπαρκής σας πρόεδρος δεν μπορούν να μας επιρρίπτουν ευθύνες αυτοί που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα».

«Πάει πολύ το ΠΑΣΟΚ να ζητάει να σταματήσει η χρηματοδότηση γιατί αποτελούμε συνέχεια της ΧΑ. Είναι μεγάλο ψέμα, είναι παραπλάνηση στον ελληνικό λαό. Πρέπει να υπάρξει δικαστική απόφαση. Προφανώς το δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ που σέβεται τη Δημοκρατία, δεν έχει ακούσει για το τεκμήριο αθωότητας, τους σερίφηδες και τους αυτόκλητους δικαστές του ΠΑΣΟΚ δεν τους ενδιαφέρει», υποστήριξε ο κ. Στίγκας.

Μάλιστα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «πήρε 1,5 εκατ. και να μας πείτε κύριοι του ΠΑΣΟΚ τι πληρώνετε με αυτά; Τα χρέη σας, τους υπαλλήλους σας, τη ΔΕΗ;». Σε ειρωνικό τόνο διερωτήθηκε «η Πασοκαρα, πώς παίρνει ακόμα ενημερότητα;».

«Πήγαν σε εγκυκλοπαίδεια του Κασιδιάρη»

Ο Παναγιώτης Δουδωνής επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι αγνόησε την προηγούμενη τροπολογία που κατέθεσε πέρσι το ΠΑΣΟΚ. «Ελπίζω να δεχθείτε τη τροπολογία, να μην κοστίσει η αβελτηρία σας χρήματα Ελλήνων πολιτών». Με ιδιαίτερη αιχμή σχολίασε ότι μάλλον τα χρήματα που δόθηκαν στους Σπαρτιάτες, «πήγαν σε εγκυκλοπαίδεια στον καταδικασμένο στη φυλακή Ηλία Κασιδιάρη».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών εξερράγη λέγοντας ότι «όταν το ΠΑΣΟΚ τολμάει να μιλάει για λεφτά του λαού, θα πρέπει να κλείνει το στόμα του. Πόσα φάγατε εσείς;». Απευθυνόμενος προς τον κ. Δουδωνή, είπε ότι θα πρέπει να ντρέπεται.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε πως η ύβρις προς το πρόσωπο του, αλλά και συνολικά της κοινοβουλευτικής ομάδας από τον αχυράνθρωπο του Ηλία Κασιδιάρη είναι τίτλος τιμής.