Συνάντηση με τον Γιώργο Ιωακειμίδη στην Περιφέρεια Αττικής είχε το πρωί της Τρίτης ο Σωκράτης Φάμελλος.

Η κουβέντα των δύο ανδρών είχε ως κεντρικό άξονα τα μεγάλα κι ανοικτά ζητήματα του νομού. Μεταξύ αυτών ήταν η ανθεκτικότητα, η διαρκής απειλή πλημμυρών και πυρκαγιών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη τεχνικού προγράμματος για το μέλλον της Αττικής.

Ο κ. Φάμελλος μίλησε για την ανάγκη μιας διοίκησης που δεν θα εξαρτάται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών.

«Με ανθρώπους σαν τον Σωκράτη μπορούμε να πάμε πολύ μπροστά»

Από την πλευρά του ο επί σειρά ετών δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, υποψήφιος περιφερειάρχης και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου μετέφερε πως οι δυο τους είχαν «μια πολύ ουσιαστική συζήτηση», καθώς «ενημερωθήκαμε για πάρα πολλά πράγματα που δεν τα ξέραμε» δεδομένης και της υπουργικής θητείας του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης στο ΥΠΕΝ.

Παράλληλα ο κ. Ιωκειμίδης, αφού πρώτα αποκάλεσε τον Σωκράτη Φάμελλο «παλιό φίλο», εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και πραγματικά με ανθρώπους σαν τον Σωκράτη μπορούμε να πάμε πολύ μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με τον Σωκράτη ε;» ρώτησε χαμογελώντας ο κ. Φάμελλος για να αποκριθεί ο κ. Ιωακειμίδης ότι «αυτό θα κάνουμε σλόγκαν», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως ενστερνίζεται κι επιδοκιμάζει τη δική του υποψηφιότητά.

Άλλωστε, ενώπιων των εργαζομένων στην περιφέρεια τον χαρακτήρισε «ελπίδα για μια καλύτερη πολιτική πραγματικότητα που δεν μοιάζει εύκολη αυτή τη στιγμή» και ευχήθηκε «να περπατήσουμε σε κάτι άλλο γιατί το αδιέξοδο το νιώθουμε όλοι».

Η συνάντηση με Χαρδαλιά – «Θα βάλουμε πλάτη για χρηματοδότηση, έργα και προσωπικό»

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης των δύο ανδρών, ο Σωκράτης Φάμελλος είδε και τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά. Όπως σημείωσε στη συζήτησή τους, πιστεύει ιδιαίτερα στον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, και στην αναγκαιότητα ενίσχυσής της για να υπάρχει μία ισχυρή πολιτεία.

«Η Ελλάδα είναι κλιματικά αθωράκιστη με ευθύνη της κυβέρνησης. Το είδαμε σε πλημμύρες και πυρκαγιές. Υπάρχει όμως και το θέμα των απορριμμάτων. Πέρασαν έξι χρόνια χαμένα για την Περιφέρεια και την Ελλάδα. Η Αττική δεν έκανε Περιφερειακό Σχεδιασμό Απορριμμάτων. Δεν έκανε ένα βήμα μπροστά ούτε στην ανακύκλωση, αλλά ούτε και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Μόνο σκάνδαλα. Αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως του ΕΣΠΑ, της κοινωνικής πολιτικής, των έργων, τα οποία θέλουμε να τα συζητήσουμε» ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

Δεσμεύτηκε δε πως «εμείς θα βάλουμε πλάτη να διεκδικήσουμε για την Περιφέρεια Αττικής. Και χρηματοδότηση και έργα και προσωπικό για στελέχωση», καθώς «την Περιφέρεια Αττικής η κυβέρνηση την υποτιμά, αλλά εδώ είμαστε για να κερδίσουμε κάτι καλύτερο, όχι μόνο για να γκρινιάζουμε».