Η ανοικτή συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας πήρε αναβολή – έως ότου τουλάχιστον επαναπρογραμματιστεί. Αντ’ αυτού ο Στέφανος Κασσελάκης θα υποδεχθεί την Τετάρτη (23/10) «εθελοντές και φίλους» στα γραφεία που νοίκιασε ως «ορμητήριο» του αγώνα που διεξάγει για την ανάκτηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κάλεσμα του πρώην προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε μέσα από τα social media. «Ξεκινάμε. Συζητάμε. Γνωριζόμαστε. Σας περιμένω» έγραψε στην ανάρτησή του ο Στ. Κασσελάκης που θα ανοίξει τις πόρτες της νέας έδρας του στις 18:00.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του αναμένουν η προσέλευση να είναι αθρόα από τη στιγμή που λέγεται επισήμως ότι οι εθελοντές που δήλωσαν διαθέσιμοι μέσα από την προσωπική πλατφόρμα έχουν υπερβεί τις 4000.

Οι εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν το αρχηγείο του Στ. Κασσελάκη καταλαμβάνει μια έκταση 1.400 τετραγωνικών μέτρων, ανάμεσα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και των εγκαταστάσεων της ΑΑΔΕ. Ένα από τα κύρια κτήρια είναι μια βιομηχανική αποθήκη που χτίστηκε το 1800.

«Ήταν ένα απαιτητικό πρότζεκ, καθώς τα κτίρια έχρηζαν σημαντικών ανακατασκευών ώστε να γίνουν λειτουργικά» ανέφερε το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

Διχογνωμία για τα κίνητρα

Συνεργάτες του 36χρονου πολιτικού είχαν διευκρινίσει πως η μίσθωση αφορά αποκλειστικά και μόνο το διάστημα που μεσολαβεί ως την 1η Δεκεμβρίου, όταν και έχει προγραμματιστεί, εφόσον πάντα χρειαστεί, ο β’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. Για τους ίδιους ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση από τη στιγμή που, όπως σχολίαζαν, «κάποιοι βιάστηκαν να τον απομακρύνουν από το γραφείο του και να κλειδώσουν τα email του μέσα σε μια νύχτα».

Οι αντίπαλοί του επιμένουν ως σήμερα πως πρόκειται για ένα από τα βασικά βήματα με προορισμό την ίδρυση κόμματος.