Σημαντικό πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζει η Νάξος. Οι κάτοικοι στο νησί βρίσκονται σε δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα να κάνουν λιτανείες, προκειμένου να βρέξει.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι σήμερα το πρωί, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, προχώρησαν σε λιτανείες, καθώς οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση, ενώ οι καλλιέργειες τους απειλούνται από ξηρασία.

«Υπάρχει από την Πολιτεία μία αδράνεια, όσον αφορά τα έργα υποδομής. Έτσι ώστε να υπάρξουν οι υποδομές και να αντιμετωπίσουμε τη λειψυδρία», δήλωσε ο πρόεδρος ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στην εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα».

«Το 2009 δημοπ0ρατήθηκε το έργο του Τσικαλαριού και έχει γίνει το 5%, δεν έχει προχωρήσει το έργο αυτό. Από την άλλη πλευρά, έχει υπάρξει εδώ στο νησί ένας βιολογικός καθαρισμός, ο οποίος μπορούσε να γίνει μια τριτοβάθμια επεξεργασία, με λίγα χρήματα 4 – 5 εκατομμύρια. Ούτε κι αυτό έχει γίνει. Δεν έχει προχωρήσει τίποτα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ενώ επεσήμανε πως «δεν έχει γίνει κανένα έργο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος». Ο Δημήτρης Καπούνης σημείωσε δε, πως έχουν γίνει πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή από μέλη της αντιπολίτευσης για την επίλυση του προβλήματος. Εξήγησε δε, ότι και ο ίδιος έχει συνομιλήσει με υπεύθυνους της κυβέρνησης και τους έχει ενημερώσει για την κρισιμότητα της κατάστασης, ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα, παρά μόνο έχει λάβει υποσχέσεις.

Οι κάτοικοι προκειμένου λοιπόν, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πραγματοποίησαν λιτανείες προσευχόμενοι να βρέξει.